Хекимян: Ще изградим над 140 дка нови паркове и ще облагородим старите

  • 14 октомври 2023 13:42

  • 1631
  • 48
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални, кандидат за кмет на София, се разходи из Южния парк и сподели пред NOVINI.BG, че това е едно от най - красивите места в София. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Той съобщи, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в има планове за изграждане на нови 7 такива около 140 дка - в "Младост", в "Овча купел" и на други места. Сред плановете обаче е и облагородяване на вече съществуващи-"Заимов", парк "Славия", паркът в "Овча купел".

"Това са любими места на софиянци", напомни той.

Скоро ще бъде изградена и третата част на Южния парк и ще има връзка с пешеходен мост, разясни той. "Знаете за проекта от ул. "Бяла черква", припомни Хекимян и поясни: "Чрез този пешеходен мост ще направим много добра свързаност и всеки, който иска да се разходи до "Градската градина" ще може да го направи и ще бъде извършено в следващия мандат". 

Себастиан Таджер, кандидат за кмет на столичния район "Триадица" добави, че паркът в "Манастирски ливади - Изток" също е приоритет. "Освен парковете, район "Триадица" е важен, ключов район. "Едно от най - важните неща за мен като млад човек е дигитализацията", каза той. По думите му е редно да се направи така, че Столична община и район "Триадица" да работят за гражданите, а не да стоят по опашки. "Другите приоритети са ясни, казвани са не веднъж - тротоари, паркиране. Специално в "Триадица" има много такива проблеми. Тук сме да довършим някои започнати неща или да започнем нови неща", заяви Таджер.

Антон Хекимян: Дигитализацията е един от двигателите за икономическия растеж в София

Хекимян поясни, че паркът в "Манастирски ливади - Изток" ще е изключително красив. Той ще бъде от типа на така наречените линейни паркове. "Пространството ще се облагороди", добави той, а Таджер допълни, че  "Манастирски ливади - Изток" ще се превърне от едно презастроено място в едно невероятно място за живот.

Във връзка с това как може да се спре постоянното строителство Себастиан Таджер заяви, че е нужен контрол и то засилен. Хекимян дори поясни, че са нужни законови промени. "И законът да не бъде заобикалян", смята той. Според него трябва да се ограничи строителството на нови блокове във вече съществуващи квартали и зони, където има стари постройки. По думите му, трябва да има много по-голямо отстояние между жилищата, защото в момента има такива, от които си подава човек ръката от балкона и стига комшията. "Това не трябва да продължава по никакъв начин", категоричен е Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални. Той сподели, че в момента има подобни добри примери и зони, които са в квартал се заменят с такива в покрайнините му и така инвеститорът може да осъществи своя интерес.

Относно големият проблем с детските градини, Себастиан Таджер обясни, че имат отговор на въпроса как той да се реши. В "Триадица" има терен за детска градина и такъв за детска градина и училище. Хекимян поясни, че е нормално да има подобни проблеми, при условие, че райони като "Манастирски ливади - Изток" са едни от най - предпочитаните. "37 са детските градини, които могат да бъдат изградени за три години и да поемат децата от 3 до 6 години, за които липсват места", поясни Хекимян и уточни, че същевременно ще се строят и ясли, тъй като там са много повече липсващите места. Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални напомни как на терен, собственост на Фондация "13 века" сега например се строи училище и детска градина в "Манастирски ливади - Запад".

"Призоваваме държавата да не продава терени, както например прави Министерство на отбраната", заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Във връзка как въпросните райони ще бъдат по-добре свързани с Витоша, Хекимян поясни, че се планува да зачестят автобусите, така че софиянци да стигат по-лесно до нея. Той напомни обаче и че не трябва да се пречи на природата по никакъв начин. Според него големият проблем е лифтът. Ако и той се реши, обликът на София може наистина да се промени и столицата да привлече още повече туристи. "Имаме безценно богатство до нас", каза още Хекимян.

Антон Хекимян: София е икономическият лидер в държавата и ние единствени гарантираме, че това ще продължи

Двамата призоваха на 29 октомври всички столичани да излязат да гласуват, да се запознаят с идеите им. "Дори и най-големите критици не могат да признаят, че в София през последните години не е работено", завърши Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1631 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар

2023.10.14 | 21:11

48
Къде? Вместо наблъсканите многоетажни мравуняци пълни с чисто нови столичани селяндури ли?

2023.10.14 | 20:35

47
Арменче, Украинче, Еврейче, Германче все ЕВРЕИН Т. С. НЕМЕЦ! ОТ НЕМИТЕ, ЧУЖДЕНЕЦ!
гошо

2023.10.14 | 20:24

46
Мисирке,а колко парички ще свиеш?
Boko

2023.10.14 | 19:54

45
КАРИКАТУРАТА,КОЯТО ОБИЧА ДА СЕ РАЗХОЖДА ИЗ СОФИЯ !?!? МОЛЯ ВИ СЕ ХОРА,ЗАБРАВЕТЕ ТОЗИ ЛЪЖЕЦ !!!!!!!!!

2023.10.14 | 19:22

44
Прилича на Хамстер
kravar

2023.10.14 | 19:22

43
LUJE TA SE KUSA TOQ LAINAR NA DIARIQ !

2023.10.14 | 18:38

42
ГОСПОДИ , ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХА ДЪРВЕНИТЕ КРАТУНИ , ДА ВЯРВАТ НА ПЕДЕРУНГЕЛИ.
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.10.14 | 17:00

35
НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ....,ТЕ ШЕ ГИ ЧУПЯТ ... НАРОЧНО ТИЯ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ....,?;?!..
КОЙ ОТРЯЗА ...

2023.10.14 | 18:23

41
МЛАДИТЕ ФИДАНКИ ПО ОКОЛОВРЪСТНОТО ШОСЕ В СОФИЯ..ПРЕДИ ВРЕМЕ .....КОООЙЙЙ .....ЕЙ ТИЯ ОТ ...ЧУПИ СОФИЯ....., ... ТЕ ГИ ИЗРЯЗАЛИ ОТДОЛУ ОТ ОСНОВАТА .. ДА СЕ СИМУЛИРА ИЗСЪХВАНЕ ...И ТАКА ДЕСЕТ ДНИ ...ВСЕ ЕДНО СА ИЗСЪХНАЛИ ПРАВИ
АААХХХ

2023.10.14 | 18:20

40
ЕМУЛСИЯ КОПЕЙКА
АЗ АКО СЪМ ...

2023.10.14 | 17:17

39
НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМ СТРОЯ НА ТИЯ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ТАМ ...
Точно така

2023.10.14 | 17:16

38
НИЩО
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.10.14 | 17:02

36
ЧЕРВЕНИТЕ КРАТУУУНИИИИИИИИИИИ... ОТРЯЗАХА ДРЪВЧЕТАТА ПО ОКОЛОВРЪСТНОТО ШОСЕ В СОФИЯ ...., ОТРЯЗАНИ ОТ ОСНОВАТА..ЗА ДА СЕ СИМУЛИРА ИЗСЪХВАНЕ ...., ГААДООВЕЕЕЕЕЕЕ ...

2023.10.14 | 17:16

37
Абе някой, ще направи ли нещо за Люлин, най-накрая

2023.10.14 | 16:47

34
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини