Константин Павлов: Ще изградим модерен бул. "Джеймс Баучер" и ще работим за по-зелен и чист район "Лозенец"

  • 14 октомври 2023 11:50

  • 1661
  • 23
© Район Лозенец
Слушай новината Слушай новината

Булевард „Джеймс Баучер” има много потенциал. Възможно е това да стане едно от най-хубавите места в София. Това заяви Константин Павлов, кандидат за кмет на район "Лозенец" от местната коалиция “Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (Спаси София)”.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

„Той е широк, неособено оживен, има зеленина. Булевардът е с павета, предлагаме те да се запазят. Предлагаме повече зеленина, също специална отводнителна система, която от една страна да предотврати честите порои, които се образуват в реки. Предлагаме по-съвременни навеси по спирките”, поясни още Павлов.

По думите му районът бързо се развива, нанасят се нови семейства, което значи, че въпросът с детските градини седи остро. „Започнахме три разширения на градини, едното вече е завършено и се използва. И в новите части на „Лозенец”, както и в старите, има къде да се построят нови детски градини, за да се задоволи тази нужда. Надявам се с помощта на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите като кмет и мнозинство в общинския съвет да имаме по-гъвката система за детска грижа, така че необхванатите деца от детските градини да имат алтернативи, родителски кооперативи, по-гъвкава система за компенсация, за да не остане нито едно дете без грижа”, допълни той.

Кметът на "Лозенец": Намаляването на броя на столичните райони е изключително лоша идея

„Застрояването се случва според Общия устройствен план, приет през 2007 г. – година на един от най-големите бумове на строителството. Трябва да се помисли за промяна на параметрите на плана. При съществуващата нормативна уредба, въпросът е как общината се справя с това бурно частно строителство на имоти, нарастващото население, как се отговаря на нуждите. Трябва да бъдат изградени улици, като в новите квартали на „Лозенец” над Зоопарк София и Мол Парадайс. Всичко това ще бъде мой приоритет, така че всеки гражданин на „Лозенец” да се чувства като истински европейски гражданин”, каза още той.

"Отговорността за уличната зеленина е на „Зелена система”, тоест централната община. Разговорът по темата е доста дълъг, защото има големи диспропорции в начина на поддръжката, в бюджетите. На кв. м. районната администрация получава 10 пъти по-малко бюджет, отколкото общинското предприятие „Паркове и градини”, което трябва да се грижи за зеленината. Това противоречие трябва да бъде изчистено, защото хората, докато се разхождат, не ги интересува на кого е собствеността", подчерта още той.

Той заяви, че се надява да се намерят пари за нови зелени пространства, защото общинският съвет се разпорежда със собствеността. "Надявам се да се придобият терените за бъдещия парк „Лозенец” – това са 800 дка частни имоти, които да се придобият от собствениците им. Това ще стане с тежки усилия и на изключително голяма цена. Чака ни това предизвикателство."

"На избирателите ще кажа да гласуват с номер 85, защото това е правилният избор. Да гласуват за нас, защото идваме с нова енергия и ще подобрим града, за да бъде в тяхна полза", обърна се той към избирателите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1661 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2023.10.14 | 17:15

23
Абе някой ще направи ли нещо за Люлин, най- накрая

2023.10.14 | 16:48

22
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

2023.10.14 | 16:04

21
СМЕШНИК И ТОЯ - ПЕТ ГОДИНИ КМЕТ, А ПО БАУ-БАУЧЕР ПЛОЧКИТЕ СА ОТ ВРЕМЕТО, КОГА СЕ КАЗВАШЕ АНТОН ИВАНОВ, ПО ТРАСЕТО НА ТРАМВАЯ КАТО КАПНЕ ДЪЖД - ЕЗЕРА СТАВАТ. НО ПЪК ЗАСТРОИХА КАТО ЗА СВЕТОВНО, ТО НА КМЕТА ШКЕМБЕТО НЕСЛУЧАЙНО Е КАТО НА КИР МИХАЛАКИ.
Гост

2023.10.14 | 15:38

20
Пълно само с лакоми мекерета.
Фейк кмет

2023.10.14 | 15:22

19
А защо не направи нищо предишните 4 години смешник.
Хахаха

2023.10.14 | 14:57

18
Изградете си нови гробища ще ви трябват смешни и жалки
ШИБАМ КУPBATA БОЙКО БОРИСОВ

2023.10.14 | 13:55

17
УБИЙТЕ ВЕЧЕ ЛЮЛЯКА
КОЦЕТО И ВОЛГИН

2023.10.14 | 13:55

16
УБИЙТЕ ВЕЧЕ ЛЮЛЯКА
ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ЕМЍЙ ЛАЙНАТ

2023.10.14 | 13:55

15
СМЕШНИК И ТОЯ - ПЕТ ГОДИНИ КМЕТ, А ПО БАУ-БАУЧЕР ПЛОЧКИТЕ СА ОТ ВРЕМЕТО, КОГА СЕ КАЗВАШЕ АНТОН ИВАНОВ, ПО ТРАСЕТО НА ТРАМВАЯ КАТО КАПНЕ ДЪЖД - ЕЗЕРА СТАВАТ. НО ПЪК ЗАСТРОИХА КАТО ЗА СВЕТОВНО, ТО НА КМЕТА ШКЕМБЕТО НЕСЛУЧАЙНО Е КАТО НА КИР МИХАЛАКИ.

2023.10.14 | 13:55

14
УБИЙТЕ ВЕЧЕ ЛЮЛЯКА

Добави коментар

Водещи новини