Хекимян: Инициираме диалог за Eлектронно строително разрешително за прозрачност и борба с корупцията

  • 09 октомври 2023 10:42

  • 1146
  • 10
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Тук е цялата гилдия, която касае нашия бранш. Създадохме инициативен комитет, в който членуват целия екип, който касае строителния бранш. Имаме няколко точки към властискащите – индексацията, дигитализацията, образованието, водният цикъл, промени в законовата уредба и т.н. Това заяви инж. Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България, на среща между Камарата на строителите и кандидат-кметът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за столицата Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

„Черпейки от енергията, която имам като човек, който е бил в медиите, и който иска да чуе гласа и на хората, и на бизнеса, и на архитектите, строителите, инженерите, сме отворени и искаме диалогът да продължи. Да чуем всяко ваше искане и не само да го запишем, но и да го направим. Готови сме с идеи, които да ви представим”, категоричен е Хекимян.

"Важно е строителството и работата за София да не спира. Работим с много сериозен екип. Стандартите са нещо, което залагаме като наш основен приоритет за изпълнението на проектите. Контролът е нещо, върху което ние ще се фокусираме”, посочи той. 

Сред приоритетите на столицата той посочи строителството на нови трамвайни трасета, реновирането на пътната инфраструктура, ВиК мрежата, завършването на околовръстния път и други.

"Електронното строително разрешително ще бъде достойно за Нобелова награда. Шегуваме се, но сме сигурни, че е важно не само за улесняване на нашата и вашата работа, но и ще помогне за прозрачността. Можем да отворим вратата към това да допуснем всички в „стаята” и да разсеем съмненията за корупция.", категоричен е той.

Председателят на СОС Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска допълни: "Едва ли има друг публичен възложител, за който е важно продължаването на проектите в София. Подхождаме сериозно към тази среща. На първо място, заради това, че не можем да променяме София без експертизата на професионалистите. Годишно имаме над 500 инвестиционни проекта в София. Успяхме да гласуваме капиталова програма за над 650 млн. лв., за да продължи програмата."

"Съществува риск градът да изпадне в безизходица. Проекти, които никой не спори дали са нужни, проекти с финансиране, да бъдат спрени. Няма как да сме предвидим партньор, ако начело не седят хора, които си дават сметка колко важен е процесът и кои са определящите фактори. Имаме готови проекти за над 200 млн. лв. за северните райони за ВиК проекти. Те паднаха жертва на необясними за мен мотиви. Грехота е да не се случат. Ще настояваме да се включат в Оперативна програма „Околна среда”, каза още той.

„Подкрепяме предвидимостта в законодателния процес. Правото е дреха, ушита по мярка на човека, всичко останало са самоцелни регулации, които вредят, вместо да помагат”, подчерта още той.

Георгиев предложи създаването на Консултативен съвет към Общинския съвет. „За преместваемите обекти се занимавах лично. 450 незаконни обекта премахнахме, кабели и връзки. Ако има нещо, което не е наред с частта за частните имоти, не е проблем да се коригира.”

Хекимян ще е с нови зам.-кметове на София, няма да бяга от експертизата на доказалите се

От Асоциацията на строителните предприемачи се оплакаха, че политиците ги третират като собственици на терени, които се борят за пари. „Ние сме производители. Целият бранш създава 12% от БВП. Всеки седми човек, който срещате по улицата, се изхранва от строителството.”

От Камара на архитектите в България са категорични, че имат възможност да помогнат на общината, като освен вслушването в експерти в предизборната кампания, те предлагат по-постоянна форма на партньорство – създаване на перманентна форма, на тримесечие, на срещи с бранша.

В разговора стана ясно, че фокус ще бъде следенето на стандартите при ремонтите в града. Въвеждането на електронно строително разрешително пък ще гарантира прозрачност в процеса.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1146 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.10.09 | 15:20

10
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.09 | 13:41

9
всичко мара втасала, това е най - големият проблем! хики, не се напъвай, ще гласува някой роднина за теб!
Кой

2023.10.09 | 11:31

7
е хипопотама в подножието на статията? Такова говедо втори път не може да се отгледа.
Това е

2023.10.09 | 12:21

8
хипопотук, хипопотамите са там.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.10.09 | 11:29

6
ДОСЕГА ЮРДАНКА ЩО НЕ ГИ ВЪВЕДЕ ЗА 3 МАНДАТА, БЕ, МАНГАЛ СТАРОЗАГОРСКИ?
Хихихян,

2023.10.09 | 11:28

5
е такъв клоун няма и в шкембеджийницата на Слави
Българин

2023.10.09 | 11:23

4
ти какъв си смешник. Драскач от Стара Загора ще ми управлява столицата София. Ай сиктир, бе!
Дд

2023.10.09 | 11:17

3
Мри гей гнусен

2023.10.09 | 10:54

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.09 | 10:55

2
Мога ли да ебъ жена ти с него?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини