Независимият кандидат за кмет Николай Шушков: Не бива да допускаме повече изтичане на човешки капитал от Благоевград

  • 06 октомври 2023 16:10

  • 922
  • 3
Независимият кандидат за кмет Николай Шушков: Не бива да допускаме повече изтичане на човешки капитал от Благоевград
©
Слушай новината Слушай новината

Много са тревожни данните, които бяха представени на форума – че най-големият процент от нагласите на живеещите в областните градове е за миграция или емиграция в чужбина – 14.8 %, в България – 5%, а колебаещите се са 9,3%. Не бива да допускаме повече изтичане на човешки капитал от Благоевград.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Това заяви независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание, който се включи във форума за прогресивни леви решения „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“. Събитието бе открито от вицепрезидентът Илияна Йотова и в него взеха участие зам-председателя на ЕК за демокрация и демография Дубравка Шуица, членовете на ЕП от групата на С&Д Сергей Станишев и Петър Витанов, вицепрезидентът на Групата на Прогресивния алианс на С&Д Рована Плъмб, Димитър Ганев от агенция "Тренд", учени, представители на синдикатите и неправителствения сектор, на бизнеса и общественици. 

Притеснително: Половината от хората между 18-29 години биха емигрирали от България

„Бедността и трудният достъп до здравна помощ и медицински грижи са определени от хората като основните фактори, които правят един град непривлекателен за живот. За съжаление това важи в голяма степен и за Благоевград“, каза Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание по повод изводите от форума.

Според него високото доверие на хората към институционалната среда в областните градове, което се показва от изследването, е задължаващо за всеки бъдещ кмет. „Това означава, че гражданите в градове като Благоевград очакват от своя кмет преди всичко отношение и мисъл за хората – за техните деца и за техните домове. Защото според изследването именно семейството и родината са най-големите ценности за хората“, сподели още кандидатът за кмет на Благоевград.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
922 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.07 | 14:02

3
Пеевски е достоен и велик човек. Освен това е и много щедър. Сега ни предлага не един, а цели два кмета за София. Хекимян и Васил Терзиев ПП,ДБ. Колко благородно.

2023.10.06 | 23:57

2
Искате ли луд секс за 2-3 часа, силна ерекция, дълго време без свършване и увеличаване на размера на пениса?! Сега е възможно и безопасно! Прочетете сами ------>> mub.me/xalfa
Иван

2023.10.06 | 19:07

1
Ясно колко е независим

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини