Калин Стоянов: В МВР са подадени близо 150 сигнала, свързани с изборите

  • 06 октомври 2023 16:05

  • 768
  • 0
Калин Стоянов: В МВР са подадени близо 150 сигнала, свързани с изборите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните каза пред журналисти, че до момента са подадени 147 сигнала свързани с изборите. Част от тях са придобити и по оперативен начин.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Общо 82 са за купуване на гласове, 50 са за нарушаване на изборното законодателство. Има сигнали и за корпоративен вот.

До момента има образувани десет досъдебни производства. Едно от тях е в Ямбол, каза Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

Той посочи, че има и задържани, като единият от случаите е в Несебър, където беше задържан служител на общинска администрация.

Има информация за замесени и други лица, заподозряни в корупционни престъпления.

Условна присъда за 18-годишна, търгувала с гласове

Министър Стоянов съобщи още, че ще бъдат купени шест апарата за изследване на наркотици в кръвта, като четири от тях ще бъдат купени по линия на фонда за пътна безопасност. Когато получим тази техника, пробите ще се увеличат значително, каза министърът, цитиран от БТА.

По повод случая в Банкя за ученик с пистолет, Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните каза, че на тел. 112 е подаден сигнал, че ученик заплашил свои съученици с пистолет с пластмасови капси. После служители от детска педагогическа стая са изпратени, за да работят и с родителите. Случаят е притеснителен, дори да смятаме, че вероятно е само детска игра, коментира министърът.

Според него охранителните в училищата трудно ще проверяват всеки ученик.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини