Антон Хекимян пред КРИБ: Основен приоритет ни е развитието на индустриалните зони в София

  • 05 октомври 2023 16:50

  • 1229
  • 7
©
Слушай новината Слушай новината

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални проведе среща с представители на КРИБ. 

"КРИБ и столична винаги са имали добри взаимоотношения", заяви в началото на срещата зам.-председателят на Николай Вълканов. Изборът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за кандидат за кмет е добър. Познавам г-н Хекимян от много години. Листата за общински съветници също е много добра. Няма да е лесно, но за мен той има предимство. Това е мое лично мнение", добави Вълканов. 

"Благодаря за хубавите думи. Те са важни, но по-важното е да работим добре заедно. В мое лице и в лицето на нашия екип това успешно сътртудничество между Столична община и КРИБ ще продължи", отговори Хекимян. 

Хекимян: Образованието е ключът към развитието на столицата като модерен град

"Основното в нашите приоритети е развитието на индустриалните зони в София. Зоните в Северна София са изключително важни и има още накъде да се развиват, защото имат много добра инфраструктура. Убеден съм, че скоро там ще имаме много голям инвеститор и развитието на тези зони ще се случи и с вашето участие. Не трябва да забравяме и общините около София. Те също трябва да бъдат богати и да бъдат развити. Идеята ни е бъдещият зам.-кмет по финансовата част да отговаря още потясно за развитието на инвестициите и за по-тесни връзки с бизнеса. София е хъб на образователна и научна инфраструктура, която може да ни изведе в бъдещето", каза още Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални

"Една от основните ни идеи е ограничаване на застрояването на столицата, като това важи особено за междублоковите пространства. Мръсният въздух също е проблем. София е обградена от планина и географското ѝ местоположение предполага да се задържа мръсен въздух. По този проблем се работи. 13 000 семейства вече са получили отоплителни уреди, с които да заменят печките на твърдо гориво. Още около 30 000 домакинства трябва да се включат в тази програма и ние поемаме този ангажимент. Относно автомобилите - със сигурност този проблем трябва да бъде решен на национално ниво. Ние не трябва да бъдем моргата за страи автомобили на Европа. Какво трябва да направим, за да не се качва всеки на автомобила си? София и сега има отлична мрежа на градския транспорт. Трябва да увеличим наземния градски транспорт и да го направим още по-привлекателен. Хората трябва да знаят, че с градския транспорт ще стигнат много по-бързо до дадена точка отколкото с кола. Трябва да се подобрят връзките между различните видове транспорт. Така ще дадем шанс на хората да слязат от автомобилите си. Стъпки в това да се подобри въздуха на София са направени и ще продължат да се правят. Трябва да си дадем сметка, че живеем в град, в който много голяма част от междублоковите пространства са превърнати в "кални точки". В нашата програма сме заложили, че всяка година ще се премахват по сто "кални точки". Какво означава "кална точка"? Имаш градина, градинка, междублоково пространство, където се паркират коли. Те могат да бъдат благоустроени и асфалтирани и така ще може да се паркира без после, като изкараш колата, да се изкарва кал, която после да се превръща в прах. По този начин замърсеността на града ще бъде намалена. Това може да се случи и поемаме тези ангажименти", отговори на въпроси от представителите на КРИБ Хекимян. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1229 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.10.05 | 18:25

1
ТОЗИ БОКЛУК ОБЕЩАВА НА РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ОЩЕ РОБИ

2023.10.05 | 19:26

7
Нали затова го бутат

2023.10.05 | 18:43

5
Унгарският премиер Виктор Орбан заплаши Украйна, че няма да я подкрепи по нито един въпрос на международно ниво, ако не възстанови правата на етническите унгарци.

2023.10.05 | 18:44

6
А българите?

2023.10.05 | 18:38

4
Основния приоритет ти е да смучеш на тиквуня чепката и да му чешеш малките кратунки.

2023.10.05 | 18:33

3
ТОВА Е ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ - РОБОВЛАДЕЛЦИ И РОБИ

2023.10.05 | 18:26

2
Този път герб не може да организира гласуване под строй така че духай

Добави коментар

Водещи новини