Рокаджия се впуска в битката за кмет на Благоевград

  • 01 октомври 2023 09:36

  • 4088
  • 0
Рокаджия се впуска в битката за кмет на Благоевград
©

Заклет рокаджия, един от основателите на първата младежка рок група в Благоевград УЕКС, се кандидатира за кмет на Благоевград. 

Освен човек с огромен опит в националната и местна власт, два пъти областен управител на Благоевград, два пъти заместник кмет на общината, зам-министър на регионалното развитие и легендарен директор на Митница Кулата и Митница Югозападна – Благоевград, Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание се оказва и професионален рок музикант. 

През далечната 1975 г. той е сред основателите на УЕКС – популярната рок група на Благоевград, чиито вокалисти са известният лекоатлет, шампион на България по дълъг скок и участник в Олимпийските игри в Москва Йордан Янев и соло китаристът и вокал Олег Григоров. На бас китарата е Марко Марков, а на ударните е Валентин Вантов. Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание пък свири на орган, синтезатор и електическо пиано в групата. Репертоарът на групата е музика от 70-те и 80-те години, сред които хитове на Дийп Пърпъл, Юрая хийп, Скорпионс, Бело дугме, Щурците, Диана експрес. 

„Бандата ни просъществува до началото на 90-те години и гастролира в цялата страна. Репетирахме в Младежкия дом, имахме съвместни участия в цялата страна с „Щурците“, „Диана експрес“, ФСБ. Пазя много мили спомени оттогава! С момчетата от групата поддържаме прекрасни отношения до ден днешен“, споделя Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание.

Според него музиката е гоямата му любов след съпругата му Гергана, с която се запознават, създават любящо семейство, отглеждат две дъщери и един син и се радват на двама внуци.

От малък Николай е младата надежда на Общоучилищния духов оркестър на Второ основно училище "Димитър Благоев", където свири на тромпет, а негови първи музикални учители са проф. Петър Кърпаров и диригента Христо Коларов.

„Музиката ме научи на чувство на ритъм, но и на дисциплина и отношение към културата като цяло“, категоричен е Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание. За любовта му към музиката и авторитета му в музикалните среди на Благоевград говори и фактът, че музикантите и певците са силно застъпени в Инициативния комитет по издигане на кандидатурата му за кмет на града. Сред тези, които по подкрепят, са солистката на Ансамбъл „Пирин“ Руска Стоименова, популярната естрадна изпълнителка Мая Нешкова, любимия рокаджия Константин Цеков от ФСБ, композиторът Кирил Икономов, фолклористът Проф. Костадин Динчев и др. 

Благоевградчани познават Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание като човек, който силно милее за културата в града. В дома и в офиса му има картини само на благоевградски художници, подпомага активно читалищната дейност, основател е на Ротари Клуб в Благоевград, част е от Инициативния комитет по изграждането на Кръста на Благоевград. Бил е и член на Управителния съвет на ФК ПИРИН през втората половина на 80-те години.

„Благоевград е мисия. Той е жив организъм. Ако сградите, улиците, парковете, инфраструктурата са вените и артериите на един град, то хората са неговото сърце. Благоевградчани имат огромни сърца - това са горди хора, които държат на духовността и традициите и повече от всичко милеят за рода и семейството. Като кмет моята мисия ще бъде да впрегна енергията на всички поколения благоевградчани за просперитета на града“, казва Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание

Развитието на културата, спорта и туризма е основен приоритет и в предизборната програма на Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание. Той е на мнение, че богатото културно наследство на града трябва се популяризира по-активно. Фондът от картини на Регионалния исторически музей трябва да се дигитализира, за да е достъпен за света. За развитието на туризма от ключово значение е създаването на повече хотели, вкл. такива от висок ранг. Развитието на масовия спорт и възстановяването на Спортния интернат в града също е сред приоритетите на Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
4088 0

Свързани новини

Водещи новини