Обединени за София представиха проект за нов линеен парк в Красна поляна, част от Зеления ринг

  • 30 септември 2023 13:19

  • 1308
  • 5
Обединени за София представиха проект за нов линеен парк в Красна поляна, част от Зеления ринг
©

От Обединени за София (Продължаваме Промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и Спаси София) днес представиха концепцията си за изграждане на нов линеен парк в София. На представянето пред жителите на Красна поляна те начертаха своя план за цялостна трансформация на пространството около бул. Вардар.

В момента мястото е в крайно лошо състояние, неподдържано и неизползваемо. “Искаме да създадем красиво пространство за гражданите на съседните квартали, с повече зеленина и места за отдих, както и да подобрим проблема с паркирането и транспорта. Всички тези подобрения се решават с проекта, който ще работим да се случи през следващите години и ще направи животът в редица квартали по-добър.” - заяви на представянето Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, водач на общата листа за общински съветници. 

По думите на архитекти и урбанисти, бул. Вардар е част от концепцията за изграждане на Зеления ринг на София. Те предлагат неговата реализация да започне в двете противоположни части на града едновременно - в Изгрев, но и в Красна поляна и Илинден. “Целта е да няма разделяне на кварталите на привилегировани и игнорирани. Балансираното инвестиране в кварталите е ключова наша цел, тъй като смятаме, че София трябва да бъде удобен град за всички, независимо къде живеем.” - каза арх. Росица Николова и допълни, че проектът е напълно осъществим.   

На представянето на проекта за обособяване на красив квартален парк с площ от над 20 000 кв.м. стана ясно, че той включва и алеи за пешеходци и велосипедисти, осветление и места за социализация. “В момента пространството е хаотично, мръсно и неизползваемо. Искаме да променим това и да създадем зелен градски оазис – парк и площад в сърцето на квартала, където хората да могат да отдъхнат, да спортуват или да общуват със съседите си.” – сподели Димитър Петров, кандидат за кмет на район Красна поляна.

Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси.jpg" />

Проектът предвижда и значително подобряване на транспортната свързаност на няколко квартала. Освен обособяване на места за паркиране, безопасни кръстовища и удобни тротоари, жителите на Красна поляна, Разсадника, Западен парк, Захарна фабрика и Илинден ще имат достъп до бърз и модерен трамвай, който осигурява връзка с две метростанции. “Предвиждаме тихо и озеленено трамвайно трасе, част от ринговия трамвай на София, който планираме да изградим. То е от ключово значение за целия град.” - заяви арх. Росица Николова от Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и

“Като жител на квартала, ще работя за реализацията на този ключов проект, който може да превърне нашия район в един от най-привлекателните. През последните десетилетия не се направи почти нищо за Красна поляна и нашата цел е да поправим тази несправедливост към жителите в тази части на София.” - заяви адв. Христо Копаранов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1308 5

Коментари 5

Добави коментар
Петър

2023.10.03 | 09:51

5
Бонев вече се готви да граби с пълни шепи от София, буквално.

2023.09.30 | 18:15

4
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.-----> mub.me/handy
Жетона

2023.09.30 | 16:25

3
Баш при лилавите ли намерихте да лъжете бе клетници обратни?

2023.09.30 | 15:42

2
,МИЖАВ ИНТЕРЕС
Фатмак комунист

2023.09.30 | 13:39

1
Джендър нещастен да го духаш с терзиев

Добави коментар

Водещи новини