Фандъкова за Деня на София към общинарите: В идващите местни избори не създавате изкуствени разломи

  • 17 септември 2023 10:41

  • 736
  • 2
Фандъкова за Деня на София към общинарите: В идващите местни избори не създавате изкуствени разломи
© Булфото (архив)

Честит празник! Честит празник на мъдростта, на съзиданието с любов, с вяра и с надежда. За всички нас, които работим за София, това е не само градски, но и личен празник, защото е празник на усилията и работата на всеки от нас. На този последен 17 септември, в който сме заедно в залата на общинския съвет в този състав, искам да благодаря на всеки един.  Това се казва в слово на кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред Столичния общински съвет.

Боршош: Общинският съвет на София е не по-малко важен от кмета

Благодаря на моите колеги за труда и усилията им, за многото свършена работа. Днес няма да изброявам проекти и обекти. Големите цели се постигат с ежедневни битки, често те остават невидими за околните, а когато ръководиш хиляди хора, най-важно е да цениш труда им. За мен беше чест да сме един отбор, често прекарвайки повече време заедно, отколкото със своите семейства. Затова Ви благодаря за търпението и че устояхте на денонощния ми тормоз със задачи и обаждания.

Благодаря и на вас, общинските съветници, както за подкрепата, така и за споровете, които многократно сме водили. Отвъд злободневието и нашите различия, остава това, с което реално сме променили живота на хората, а то не е малко. През тези 4 години минахме през много тежки кризи – от световна пандемия, през огромна инфлация и бежански вълни до политическа нестабилност. Като местна власт устояхме, направихме го обединени и не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София.

Често чувам някои да измерват отговорността си с броя на хората, които са гласували за една или друга партия. Отговорността ни е много по-голяма, тя е и пред тези, които изобщо не се интересуват кой взима решенията за града им.

И затова моят призив към Вас в идващите местни избори, е да не създавате изкуствени разломи, да не изграждане несъществуващи различия, да не противопоставяте едни хора срещу други, в опит да се харесате на някои. София е общност от достойни и свободни хора, които градят и живота си и бъдещето на страната ни. Затова са нужни големи и истински цели, които да увличат, създават и обединяват.

И понеже днес празнуваме заедно с новите почетни граждани на София, ще си позволя да завърша с думи на писателя Георги Господинов: „вълнението, любопитството и съчувствието към другия, чувствителността и тази грамотност на сърцето ще бъдат важни. Никой няма да ни изпитва, никой няма да ни ги преподава специално. Никой освен живота“.

Затова пожелавам на всички – познавайте София със сърцето си.

Нека бъдем доблестни и мъдри в решенията за София.

Пожелавам на вас и вашите семейства много здраве и обич.

Честит празник!  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
736 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.17 | 11:09

1
САМО ЩЕ РАЗЛОМИМ МУТРИТЕ НА ПАРЧЕТА

Добави коментар

Водещи новини