Васил Терзиев описа проектобюджета на столицата с думите "незаинтересованост", "манипулация" и "безотговорност"

  • 13 септември 2023 12:58

  • 1394
  • 8
© Булфото

Бюджетът е диагноза за състоянието на всеки един град, а начинът, по който се прави, показва как работи целият този сложен организъм. За да е добър един бюджет, трябва да има стратегия. Сега виждаме повече пари за повече от същото. Така Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите (кандидат за кмет на столицата от "Обединени за София" коментира проктобюджета на града. 

"За да бъде направен като хората, трябва да му се отдели достатъчно време, да няма изненадани, да не се бърза, да се набележат приоритети. Първата дума, с която го описвам, е "незаинтересованост". Незаинтересованост да чуем какво имат да ни кажат гражданите, районните кметове, опозицията с всички добри обосновани предложения, които през годините са отхвърляни едно след друго", добави той. 

Георги Георгиев към ДБ: Бюджетът не е на Фандъкова, а на софиянци, подкрепете го!

Терзиев описа проектобюджета и с думата "безотговорност". "Безотговорност към изпълнението на заложените приортитети. Капиталова програма, която не се изпълнява консистентно от година до година, но това не пречи да има разговор за това как нямало да има пари и следва апокалипсис, ако не бъде приет. Пари има, те вече са заложени. Просто не трябва да се прехвърлят към следващата година, а да бъдат реализирани, ако има проектна готовност", коментира кандидат-кметът. 

ПП-ДБ се регистрираха за изборите и обявиха: Демократичните ценности ще влязат и в местната власт

"Същата тази безотговорност я има и по отношение на приходите на общината и това какво се случва с тях. Идва следващата дума - безстопанственост, при десетки общински предприятия и имоти. Делът, който всичките тези активи генерира за общината, е почти нулев. Оттам идва и думата манипулация за това как успешно да прехвърлим отговорността за нашето неумение да си свършим работата, да придвижим проект, да осигурим финансиране, да кажем как някой друг е виновен. Колегите от ГЕРБ са се специализирали в това, а това не е политически зряло и отговорно. Ще работим да избягаме от лошите практики на ГЕРБ, които години наред отхвърлят всеки един добре обоснован доклад на опозицията", добави Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и изрази надежда съвсем скоро ГЕРБ да се превърнат в опозиция в Столичния общински съвет. 

Той подчерта, че заплати за учителите ще има, а увеличението им е подсигурено с парите от държавния бюджет и това не зависи от общинския. 

Кадър: Булфото

"Манипулация е думата, която описва смисъла на съществуването на ГЕРБ през последните 20 години, в които те еднолично управляват Столична община. През 2009 г, 2011 г., 2012 г. и всяка следваща г-жа Фандъкова заявява в десетки интервюта как проблемът с недостига на места в детските градини ще бъде решен до 2 години. Въпреки това, всяка година над 10 000 деца остават извън детските градини. В оставащите 20 дни до края на последния мандат на ГЕРБ същите тези хора, които са носели пълната отговорност да се решат отдавна отлаганите проблеми на София, излизат и казват: "ДБ и "Спаси София" са виновни, че 2 500 деца няма да имат места в детските градини. Каква наглост!  Каква ирония! ГЕРБ и г-н Георгиев живеят в една паралелна реалност, в която за малкото хубави неща, които се случват в града, само те носят отговорност и се е случило само заради тях, но за всички непопулярни мерки, за всички реформи или за това да понесат отговорност за бюджета, тях ги няма", коментира от своя страна водача на листата за общински съветници Борис Бонев. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1394 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.09.13 | 19:28

8
Тоя малоумник изглежда много изкоркан! Май муруците-куки са го дърварири яко като малък

2023.09.13 | 16:31

7
Мръсен долен отвратителен комунистически помияр

2023.09.13 | 16:24

6
Нагло червено копеле. Поредният позор за София. Ужасното е, че ще седне на кметския стол. Не само столицата, цялата държава е обречена. Родителите им не можаха, но те ще ни направят република на СССР.
боби

2023.09.13 | 16:10

5
Ченгеларски боклук на градските комунисти ДБ и ПП
Чичо

2023.09.13 | 15:52

4
Тъ-Пънар
Stamatis

2023.09.13 | 15:04

3
Две недоносчета - единия повярвал си внук на предатели, а другия обикновенна пеперуда!
цв

2023.09.13 | 14:25

2
КЕЛЕШ ОТ ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ.
БРАВО

2023.09.13 | 13:21

1
Хабер си няма този глупак от община пълно копие на просто Киро

Добави коментар

Водещи новини