Контрера: София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус

  • 23 август 2023 13:21

  • 231
  • 1
Контрера: София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус
© Булфото (архив)

София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус. Това означава ясни приоритети и конкретни предложения, стъпки, мерки, действия за тяхното реализиране.

Предстои разглеждането на последния бюджет на Столична община за този мандат. Както тръгна от зимата на 2020г., та до сега - ситуацията и условията по приемането на бюджета са безпрецедентни, особени, странни. Минахме през санитарната криза, енергийната, икономическата, продължаваме в условията на водеща се в Европа война и задаваща се рецесия в някои страни от Еврозоната. През изминалите четири години (от 2019) общинските съветници от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа давахме своите предложения по бюджета и го подкрепяхме с ясното съзнание, че градът се нуждае от финансова рамка и от отговорно поведение. Видяхме какво се случи и случва в държавата от пролетта на 2021г. насам. Видяхме докъде може да ни докара политическата перверзия, политическата импотентност и управленската немощ. Сега имаме вече коренно различна ситуация, в която държавата се управлява от втория с подкрепата на първия, но с достатъчно мнозинство. Видяхме и, че наличието на мнозинство не е гаранция за вземане на решения, нито пък предпазва от творението на откровени управленски глупости и простотии...

Контрера алармира: Няма автобуси и шофьори за нощния транспорт в София

От ВМРО-София подготвяме десет предложения, ако щете може и да ги наречете условия, към кмета на София и ГЕРБ по дискусиите за бюджета на Столична община за 2023г. В зависимост от изхода на разговорите ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа ще вземе решение дали да подкрепи бюджета. Част от темите, по които ще настояваме за разговори и приемане на решения са: отмяната на Наредбата за нискоемисионните зони; осигуряване на средства за доставката на: 30 нови соло газови автобуса, 60 нови съчленени газови автобуси, 10 нови двуетажни автобуси, до 30 бр. 12 и 18 метрови употребявани газови автобуси ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя употребявани двуетажни автобуси, до 10 броя туристически автобуси за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и осигуряване на средствата в бюджета; осигуряване на средства за основен ремонт на общински училища в районите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в районите Студентски, Сердика, Младост; увеличаване на средствата за пътна безопасност и обезопасяване на опасни участъци от пътната мрежа... Това са една част от десетте приоритета, по които ще настояваме за дискусия и конкретни мерки в бюджета.

Докладът за проект за бюджет все още не е изпратен до общинските съветници, така че на този етап се осланяме само на думите на кмета на София и екипа й.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.23 | 13:29

1
Хубавото е че като минат още два месеца , този никога повече няма да го изберат

Добави коментар

Водещи новини