Кметът на р-н "Лозенец" Константин Павлов: Парапетът на ул. Света гора е с нов вид!

  • 23 август 2023 08:22

  • 1688
  • 6
Кметът на р-н "Лозенец" Константин Павлов: Парапетът на ул. Света гора е с нов вид!
© Фейсбук

Парапетът на ул. Света гора е с нов вид! Това съобщи във Фейсбук Константин Павлов - кмет на район Лозенец. 

С помощта на БКС към район Лозенец и доброволци от квартала освободихме от саморасла растителност и боядисахме парапета на стълбището на улицата. Подрязахме всички храсти и клони, които стърчат и пречат на пешеходците, желаещи да се възползват от наличието на парапет. Почистихме ръждата и нанесохме новата боя.

Кметът на р-н "Лозенец": За София са необходими бързи, по-малко бюрократизирани и по-електронизирани услуги

Под сянката на дърветата е приятно за работа, настроение също не липсваше. Остана даже време да поговоря с граждани, които се вълнуваха от проблемите на района.

Понеже най-честите въпроси логично бяха свързани с пресичането на бул. Св. Наум, ще спомена и тук – проектът за повдигната пешеходна пътека е одобрен, подсигурен е със средства и е възложен за изпълнение от Столична община.

Липсата на капацитет при строителните фирми и дефицитът на работна ръка през летния сезон изглежда са най-вероятната причина реализацията на повдигнатата пътека все още да чака ред. Ангажирам се да направя всичко възможно този малък, но важен за района проект да не чака повече.

Това не е първата акция, която район Лозенец провежда съвместно с доброволци. Ще напомня за премахването на висящи кабели на фасади по ул. Милин камък и ул. Крум Попов, както и на улица Кокиче, почистването на коритото на р. Аджибарица, традиционното поставяне на капани срещу кестенов молец, което тази година отпадна поради продължителните дъждове.

Имаме и други заявки за съвместна работа между община и доброволци, така че желаещите да се включат в тази форма на гражданска активност ще имат възможността да се присъединят и да подпомогнат по-добрия облик на квартала!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1688 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Нямам думи

2023.10.06 | 12:38

6
Браво, кмете! За 4 години мандат един парапет и то с помощта на доброволци. Изморил си се...
Xccgc

2023.08.23 | 19:46

5
Кирил и Лена трябва да го пробват.
Филип Върбанов

2023.08.23 | 18:57

4
А защо този кмет не се похвали ,че съсипа ул.Миджур като и махна асфалта. Може ли една част от улицата да остане с асфалт, а другата на едър паваж все едно караш по някоя възрожденска улица .По голяма глупост от тази едва ли може да бъде измислена.Много слаб кмет.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.23 | 09:42

3
ТАПАНАР. А 100М ПО-НАГОРЕ ПО БАУЧЕР ТРЯБВА ДА СЕ МИНАВА С ЛОДКА, АКО ВАЛНЕ МАЛКО ДЪЖД И Е ТАКА ОТКАК ТАЯ БУЦА ЛОЙ Е "КМЕТ".

2023.08.23 | 08:25

1
Страхотна новина - някой е боядисал три метра тръба. Бравос. Голям успех за кметството. И успяха само за четри години.

2023.08.23 | 09:18

2
Колко ли милиона струва боядисването ?!...

Добави коментар

Водещи новини