Михаил Миков: Поведението на БСП е самоубийствено

  • 06 април 2023 21:52

  • 1461
  • 5
Михаил Миков: Поведението на БСП е самоубийствено
©
Слушай новината Слушай новината

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отново е пета политическа сила след вота на 2 април. Ще има ли кабинет?

"Това зависи от партиите, които са в парламента, но въпросът се поставя неправилно. Ще има ли мнозинство и каква политика ще прекара това мнозинство - това е големият въпрос. Едва ли ще има стабилно мнозинство. Възможно е да се формира някакво мнозинство и то свързано с външнополитически цели, а не с проблемите, които интересуват във висока степен българските граждани", каза бившият председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му във време на война е съвсем естествено да има външен евроатлантически натиск.

"ГЕРБ и ПП-ДБ са дясно политически сили. Очевидно този натиск е от общественици, които са избиратели на тези партии. Те веднъж упражняват натиск, а втори път идват да легитимират и да се забравят онези приказки, които доведоха до свалянето на кабинета "Борисов", до войната, която водеха "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" с ГЕРБ", допълни Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нинова: Опитът за убийство на БСП се провали

Според него "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" тръгва към низходящ ред.

"Всички констатират, че коалицията им с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" дава по-малък брой мандати, отколкото поотделно. Този низходящ ред е свързан веднъж с управлението, което направиха. И тогава беше правителство на всяка цена. Тези избори са оценка именно на това. Няма никаква политическа близост между партиите, които заедно биха направили кабинет", категоричен е бившият председател на левицата.

Той припомни, че всъщност Христо Иванов беше министър на Борисов: "След това изговори купчина от нелицеприятни думи по отношение на министър-председателя, в чийто кабинет е бил. Сега нищо чудно пак да се завърти и да се върне там, откъдето е тръгнал."

Попитан дали е възможен вариант ГЕРБ/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПС, Миков отговори: "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има опит в такъв тип кабинети и резултатите са ясни. Ако още веднъж си позволи, другият път ще има още по-малко подкрепа, по-малко резултати, още по-голяма загуба за идентичност. Поведението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в последните години е доста самоубийствено, така че самоубиец да се оплаква, че има план за неговото убийство, е доста абсурдно."

И е категоричен, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е направила страшно много, за да бъде на това място.

"Това е трайно изпадане от водещите места в българската политика на основната лява партия, с най-голяма история. Никой не краде гласовете на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Все едно някой да каже, че на Слави Трифонов някой му е откраднал гласовете, или някой, който получава по-малко на другите избори. Това са оправдателни варианти за Нинова и ръководството", добави Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той смята, че много хора не са отишли да гласуват, защото са мнение, че партиите са там, само заради участието им във властта.

"По-добре да се отиде отново на избори, отколкото правителство с цената на политически компромиси да приключи живота на този парламент с още по-малко доверие в политическите партии, които са формирали мнозинство. Виждате ръста на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", които поддържат една позиция", коментира още Миков. И бе лаконичен: "Да направим импийчмънт на Радев и да стигнем до гражданска война, може би някои това искат."

Мая Йорданова
1461 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
sss

2023.04.07 | 08:44

5
Те и герб с бсп не се обичаха ама ще се оженят
бай Ставри

2023.04.07 | 07:14

4
"Другарю"Миков,вече ВСИЧКИ ЗНАЕМ,че е БСП="бсп"+"дпс"+ ОПГ"герб",така наречената коалиция "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ",нали така ?! Та,Вие за КОЕ "БСП/"бсп" искате да кажете нещо,не разбрахме?!

2023.04.07 | 06:54

3
Какво стана с визията за тази страна?
По добре БСП отколкото

2023.04.06 | 23:34

2
"Възраждане ".

2023.04.06 | 23:16

1
gluposti fabrikata na ninova si raboti obgradila se e sas poslushnici kakvo samoubiistveno vijdash mikov vav tova

Добави коментар

Водещи новини