При 100% обработени протоколи ГЕРБ-СДС води в Ямбол

  • 03 април 2023 10:35

  • 1008
  • 0
При 100% обработени протоколи ГЕРБ-СДС води в Ямбол
©

В област Ямбол приключи изборния процес. Обработени са всички 238 протокола.

Според резултатите с най-голяма подкрепа са ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на - 25.83%. На второ място е коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" с 19.74%. Трети в изборите са БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с 18.42 на сто, на четвърто място - "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" с 16.74%. В област Ямбол 4-товата бариера преминават "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" с 4.51% и ИТН с 4.11 на сто от гласувалите. Подкрепата за „Левицата!“ е 2,08 процента, а за ДПС - 1,92 на сто.

Анализите на протоколите показват, че всички партии и коалиции губят електорална подкрепа с изключение на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", които повишават резултата си с над 4% в сравнение с изборите през октомври миналата година.

Намерените недействителни бюлетини в секциите от област Ямбол са 679, а 1 433 гласоподаватели са посочили "не подкрепям никого", предава БНТ. 

Гласувалите на 2 април от област Ямбол са 35 539 от общо 106 261 имащи право на глас.

Ето какво сочат данните от ЦИК при обработени над 93% от протоколите

От РИК Ямбол съобщиха, че секционните комисии не са се затруднили с броенето на бюлетините и видеонаблюдението, а забавяне се е получило заради ненужно подробния протокол за въвеждане на данните от гласуването.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини