Изборният ден в Старозагорска област започна нормално и без нарушения

  • 02 април 2023 07:45

  • 195
  • 1
Изборният ден в Старозагорска област започна нормално и без нарушения
© Novini.bg/Canva

Изборният ден в Старозагорска област започна нормално, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Tеодора Крумова. Тя допълни, че още вчера в три от избирателните секции машините за гласуване не са сработили.

Изготвени са протоколи и в тези Секционни избирателни комисии СИК) имащите право на глас ще могат да го направят с хартиени бюлетини. Има двама неявили се членове на СИК, които вече са заменени.

"Денят за размисъл в област Стара Загора премина нормално има постъпили две жалби за нарушение на изборния процес", посочи още Крумова. От публикуваните на официалния сайт на РИК решения става ясно, че едната жалба е била неоснователна, а другата- е оставена без разглеждане, поради липса на компетентност.

В 27-и Многомандатен избирателен район има 493 секционни избирателни комисии. Машинен вот има в 326 секции. Най-много са избирателните секции в община Стара Загора- 211.От тях 150 са в града, 54 са в селата, четири са в специализирани институции и три са с подвижна избирателна кутия. Шестима старозагорци навършват пълнолетие в изборния ден.

България гласува! Ще имаме ли правителство?

За доверието на избирателите в района се състезават 234 кандидати, издигнати от 21 партии и коалиции. 

Първата избирателна активност ще бъде отчетена в 11:00 часа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Време е за Вызраждане!

2023.04.02 | 08:36

1
Време е да се гласува правилно, ако искате да възродите България, гласувайте само с хартиена бюлетина. На вашите герои-възродители слагате чавка, на останалите - хикс. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство тук, ЕС не може да ни задължи да приемем еврото и цифровия концлагер, съгласно директива на ЕК. Победа!

Добави коментар

Водещи новини