Георг Георгиев: Правителство на малцинството е опасно в момента

  • 31 март 2023 21:09

  • 414
  • 2
Георг Георгиев: Правителство на малцинството е опасно в момента
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Няма как да не се усеща изчерпаният кредит на доверие, тъй като всичко, което се случи последните две години, навява на мисълта, че хората се умориха от политика, от лъжи, заигравки, от това някой да им продава мечтите. Искам да видя след тези избори в неделя, че отговорността наистина е възцарила своето влияние в политически пейзаж на държавата. Не е тайна за никого, че единствената роля, която имат политическите партии - да излъчат стабилно управление, към момента те не я изпълняват. Няма как на хората да не им омръзне", каза кандидатът за депутат от ГЕРБ Георг Георгиев в "Денят ON AIR".

Запитан дали стабилен кабинет между 120-140 души би изглеждал трудна задача, Георгиев отговори: "Не бива да е трудна, ако всички проявят същата отговорност, която проявяваме и ние. Ясно е, че едно правителство нестабилно, ако си отиде след два-три месеца, това е същото като да няма правителство, защото в единия и в другия случай, ще се озовем в предсрочни избори и то в момент, в който държавата е затънала в кризи. Единствената възможна конфигурация, която да съставлява по-голям мнозинство в парламента, да, тя е ясна между първите две политически сили, които ще бъдат представени."

По негови думи ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е единствената партия, която е "способна да излъчи експерти и хора с опит, които да стабилизират обстановката".

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

На въпрос къде партията ще търся подкрепа за стабилно мнозинство, кандидатът за депутат заяви, че след като конгресът на БСП се е произнесъл, няма как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да пристъпи неговата дума. "Надявам се всички партии, които намерят място в 49-ия парламент, да бъдат обединени около политики. Дори с предложението на кабинета "Габровски", ние показахме жест на отстъпчивост, предлагаме политики, които са в интерес на държавата", подчерта Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

"Правителство на малцинството автоматично се превръща в заложник на всеки, който иска да прокара собствен интерес и когато не се отговори, той може да каже "изтеглям се от подкрепата" и правителството да западне. Да имаме подобна конфигурация е опасно в момента на прага на катастрофата, в която се намираме", смята кандидатът за депутат.

Според него "оттук нататък трябва бюджетна консолидация, бюджетни политики."

"Лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се казва Бойко Борисов, в целия цивилизован западен свят лидерът на партията, спечелила изборите, е номинацията за премиер, това решение ще бъде накрая негово", каза той.

Мая Йорданова
414 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.01 | 15:05

2
Щом си от герб е… майката,значи лъжеш.
ZeЛЕвСКИ

2023.03.31 | 22:52

1
ГЕРГЕЛЕ, ЛИБЕЛЕ....ЦЯЛ ДА МИ ГО НАЛАПАШ КАВАЛЯ .... МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини