Първан Симеонов: Денят за размисъл съвпада с деня на шегата, дано не се излъжем накрая

  • 31 март 2023 17:42

  • 423
  • 3
Първан Симеонов: Денят за размисъл съвпада с деня на шегата, дано не се излъжем накрая
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Който успее да привлече по-голяма периферия, ще спечели изборите. Изборите се решават сега – от последните жестове на партиите. Това сподели в ефира на Nova News социологът Първан Симеонов.

„Денят на размисъл много иронично съвпада с един ден, в който се шегуваме, но дано не се излъжем накрая”, отбеляза още той.

Според него няма основание да очакваме по-висока избирателна активност, дори е по-вероятно тя да бъде по-ниска.

"Галъп": Победителят в изборите се решава в последния момент

По темата с бомбените заплахи от последните дни Първан Симеонов изрази надежда "заплахите да си останат само заплахи". Не изключи обаче възможността те също да повлияят на избирателната активност.

На въпрос какви са шансовете за кабинет социологът поясни, че не са големи, но все пак ги има.

Има неща, които са отвъд аритметиката – като войната в Украйна, като желанието на обществото най-накрая да има правителство. Има голямо значение кой ще спечели тези избори и кой ще вземе първия мандат. Тези избори решават страшно много неща, подчерта Симеонов.

Владимир Василев
423 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Възраждане 33%

2023.03.31 | 19:00

3
Гласувайте правилно: само с хартиена бюлетина, на Възраждане слагате чавка, на останалите - хикс. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство тук, ЕС не може да ни задължи да приемем еврото и цифровия концлагер, съгласно директива на ЕК. Победа!

2023.03.31 | 18:17

2
parvanco niama nikakav den za razmisal vsicko vece e izmisleno ot slugite na kravarite ot koziak.
да но,

2023.03.31 | 17:55

1
Еми пидераса бъде първия хомосексуалист, изпратен на източния фронт от новото правителство на войната, да умре за интересите на байДън,Бандера, Урсула-ваксинаторката или надрусания еврейн Зеленски.

Добави коментар

Водещи новини