В РИК в София очакват по-бавно отчитане на изборните резултати

  • 31 март 2023 13:39

  • 149
  • 0
В РИК в София очакват по-бавно отчитане на изборните резултати
© Novini.bg/ Canva

Изборните книжа, материали и протоколи от изборния ден ще се предават в Националния дворец на културата за 23-та и 25-а районни избирателни комисии. В "Асикс Арена" ще се предават материалите от 24-та районна избирателна комисия.

Очаква се по-бавно да се установи изборния резултат заради повечето данни, които ще се вписват в протоколите на секционната избирателна комисия, съответно толкова данни ще се въвеждат и в изчислителния пункт в районните избирателни комисии. Отделно видеозаснемането и излъчването също могат да доведат до по-бавната работа.

Ще се проверяват съмнителни багажи пред изборните секции в неделя

Полина Витанова от 23-та районна комисия:

"Очакванията са - да няма да стане толкова бързо отчитането на резултатите и предаването на протоколите и въвеждането на данните в районната избирателна комисия, изчислителния пункт, с оглед на това, че самото видеозаснемане и видеоизлъчване също ще забави до някаква степен отчитането им. Също така всичките данни, които трябва да се впишат в протокола с резултатите на секционните избирателни комисии - всички числа трябва да се сборуват също така с резултата от гласуване с хартиени бюлетини, бюлетини от машина. Въвеждането на данните в изчислителния пункт също ще отнеме между 20 и 30 минути за една секционна избирателна комисия. Но смятам, че както винаги секционните избирателни комисии, ние ще се справим."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини