Христо Иванов: Следващият парламент може да се окаже последният кръстопът на Борисов

  • 30 март 2023 18:08

  • 1994
  • 54
Христо Иванов: Следващият парламент може да се окаже последният кръстопът на Борисов
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Твърдо сме решени и разбираме, че България трябва да има редовно правителство. Необходимо е да се върнем към нормалния конституционен ред и парламентарно управление. Разбираме, че в България сега е трудно да има управление. Но ще направим възможното, отчитайки ангажиментите, които сме поели към нашите избиратели. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и кандидат за депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Нивата на недоверие и на разделение в обществото и на ниво лидери между нас и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са такива, че никой не предвижда коалиция, която да изисква високо ниво на доверие. Така че остава да се търси обединение около някакви големи национални задачи и такъв формат на правителство, което би направило възможно неговото гласуване и функциониране. Към момента е рано да се говори какви ще са параметрите на това предложение, но ПП-ДБ ще направи всички разумни усилия спрямо това, което е обещавала на своите избиратели, за да се състави редовно правителство в следващото Народно събрание и то няма как да бъде коалиционно, а трябва да е фокусирано не към разпределение на порции и постове, а към определени задачи, заяви Иванов.

За страната е рисково да продължи тази форма на президентска република, в която президентството се превръща в някакъв самостоятелен центъра на власт. Рисково е да има и правителство на хартиената коалиция. Хартиената коалиция е рецепта за връщане назад. В кампанията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма нито едно позитивно послание, насочено към бъдещето. Това ще бъде коалиция назад. Българските граждани сами могат да преценят искат ли да се връщат назад, посочи той.

Ние ще търсим обединение по големите национални приоритети, без това да е коалиция. Приоритетите ще бъдат определени в зависимост от това какви ще са резултатите от изборите. Това ще зададе условията, по които ще заседаваме по параметрите на обединението. Такива формати са използвани не само у нас при големи разделения в обществото, отбеляза съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Да търсиш платоническа подкрепа от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е наивно и опасно, но другите варианти ми се струват още по-опасни, добави той.

Ако предложим на правителство, което е ясна алтернатива на безпътицата в момента, тук вече преминаваме от подкрепа към ПП-ДБ към подкрепа за ангажиментите, които са поели към своите избиратели. Това ще бъде изпитание към всеки. Това няма да бъде подкрепа тип "ти мен уважаваш ли ме", а ще покаже отговорност. Всеки един от политическите играчи ще оценява, че ако направи така, ще има правителство, а ако не, отиваме на избори. Въпросът е дали след това ще могат да обясняват на избирателите си, че са евроатлантици, искат да влизаме в еврозоната, но не са подкрепили такова правителство, отбеляза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Заключителен отборен предизборен дебат: ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата

Ние заложихме на една позитивна кампания, защото разбираме, че безкрай можем да се замеряме с епитети, но страната трябва да тръгне напред. Разбирахме, че трябваше да възприемем доста по-умерен тон. А от друга страна Борисов от сутрин до вечер сипе ругатни срещу нас. Това не ме навежда на мисълта, че се готви да работи с ПП-ДБ. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не дадоха нито един знак към нашите избиратели за това, че през тези 12 г. има някакъв проблем в тях, за да бъде в момента България така разделена, коментира Иванов.

Той потвърди, че един от основните приоритети на ПП-ДБ ще е съдебната реформа.

Законът на Крум Зарков е важна част от съдебната реформа, но не е съдебната реформа. Без конституционна реформа не можем да влезем в Шенген и да отключим еврофондовете. Докато това не се случи, няма да има движение напред. Борисов и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в всячески се опитват да заобикалят тази тема, каза съпредседателят на ДБ.

Борисов казва, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са излезли от изолация, а ние сме в изолация. Говори така, защото намеква, че за него е опция да направи управление евентуално с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а "Възраждане" да маскира това. Следващият парламент може да се окаже последният кръстопът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, тъй като ще трябва да избере накъде върви - дали към еврозоната и Шенген или към някъде другад, заяви той.

Настимир Ананиев (ПП-ДБ): Борисов и бившите му министри нямат моралното право да поставят условия за бъдещето на България

Ако има управление, то няма да бъде базирано на коалиция, ще бъде по-тясна пътечка. Пред страната има много рискове, но и много възможности, затова трябва да поемем по трудния път, допълни Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Той посочи, че ПП-ДБ ще работят за сериозно ограничаване на правата на главния прокурор. Не искаме да се стига до момент един Гешев да бъде заменен от друга "бухалка", а всеки да отговаря за действията си. Нека да има правосъдие за всеки, иначе играта не е истинска и не можем да постигнем истинските цели пред страната ни, подчерта той.

По думите му служебното правителство превишава правомощията си. То не е политическо правителство, за да изземва все повече и повече инициатива. Задачата му е само да организира предсрочните избори. Президентът и отделни министри се включиха доста активно в предизборната кампания, което не им е работа и би трябвало да се въздържат от такива действия, коментира Иванов.

Съпредседателят на ДБ призова за масово гласуване на изборите в неделя. Нашето обединение показа, че можем да бъдем не част от проблемите, а решението им, заявърши Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Константин Тодоров
1994 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Галя

2023.04.03 | 20:23

54
То и за ДБ може да е така
Петър

2023.03.31 | 08:18

51
Следващият парламент дано се окаже последен за безполезници като Христо Иванов.
Бй

2023.03.31 | 19:45

53
Гласувайте за ГЕРБ Бойкикев мръсна руска подлога Влечуго на бошкоффф Рашкофффф Прокопиев
☠️✋Бoриcлaвa Йoвчeвa✌️☠️

2023.03.30 | 20:03

20
☞✋...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин. ¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸⚡: tiny.cc/6fk2vz
†❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/pcttuz

2023.03.31 | 10:27

52
☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞⚡Eтo kъдe тoчнo ce нaмиpa kъщaтa нa Боко-Бългaроубиецa, купена с oткраднaти oт нapoдa пapи, paзпoлoжeнa e нa yл. Фpaнцeck Pибaлтa №8, в Бapceлoнa, Иcпaния, koopдинaти 41°23'15.8"N 2°05'23.0"E ⚡: xewio.com/kiOKG ☞☢️Koaлициятa, koятo ни дokapa Жaн Bидeнoв нa влacт, ce kaзвaшe Дeмokpaтичнa лeвицa - в днeшния cъcтaв нa cъщoтo, koeтo дopи нe cи нaмepи имe, ca Дeмokpaтичнa Бългapия, лeвицaтa ПП, зeлeнaтa пapтия и kaзиoннo БЗHC!☢️: 350.my/Hog4pjEu ☞☢️Mъpтъвци „пoдпиcвaт“ избopнитe kнижa нa пapтиитe в Koнцлaгep-Бългapия!☢️: 350.my/fV5tMvTi ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz ☞☢️„Бългapckи възxoд“ e пpeвзeтa oт BИC-2, a ГEPБ и ДПC ca пионки на Георги Гергов!☢️: 350.my/UuzphoAJ ☞☢️„Пpoмянaтa“ и ДБ ce oплeтoxa c ГEPБ и ДПC!☢️: 350.my/SxVQptJN ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs ☞⚡Докладна от убития Ахмед Емин от Козица до Ахмед-Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Цигaн-Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/po33vz ☞⚡Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo kpoи cxeмa c Дoгaн-Coпoлa oт Дpъндap зa избopитe!⚡: x.gd/3i60f ➤⚡Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo, целува ръката на Доган-Сопола от ceлo Дръндар⚡: tiny.cc/f1b1vz ☞⚡Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.⚡: 350.my/wOXKw09B ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz ☞⚡Tъмнитe cили нa ПPAВEШKOТO ЖИДO-XAЗAPCKO-ЗЛO oт ДC нa БKП, иckaт дa въpнaт нa влacт CATAНATA от Xepakoвo, ГHYCHИЯ БЪЛГAРОУБИЕЦ, YЛTPAKOMYHИCTA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв⚡: tiny.cc/n4mtuz ☞✋Mяcтoтo нa Изeдницитe-фeoдaли и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи е в зaтвopa, a нe в пapлaмeнтa!⚡: rb.gy/cw3xj9 ☞⚡Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!⚡: tiny.cc/zy04vz ☞⚡Власт се взема с оръжие и се задържа с писалка. ☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните! ☞⚡Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък!⚡: tiny.cc/4z04vz ☞⚡ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! ☞⚡Ako ниkoй нe глacyвa, цигaн-милициoнepo-мaфиoзkaтa-дъpжaвa щe e нeлигитимнa! ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/9gk2vz ☞⚡Дoлy зaдkyлиcнaтa шapлaтaния нa kykлoвoдитe oт ДC и ЦK нa БKП!⚡: tiny.cc/6y42vz ☞⚡Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e пpecтъплeниe! ⚡: tiny.cc/1wvzuz ☞⚡He нa глacyвaнe, a HA БYHT cpещy ДЪPЖABATA-MAФИЯ, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!⚡: tiny.cc/w1duuz ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC- БKП и KГБ-ДC⚡!: tiny.cc/wewyuz ➤⚡Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz ➤☠️⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡☠️: tiny.cc/zp6zuz ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz
Майтапчи Йово

2023.03.31 | 04:21

50
Ицко Истината... придворният шут на Тиквата:)))!

2023.03.30 | 22:45

49
Къде ЛОДКАТА?
ж

2023.03.30 | 18:40

8
Колко красив и харизматичен мъЖ. И Гнома е хубав.

2023.03.30 | 22:36

48
Сладурани

2023.03.30 | 21:11

35
И “млади и умни и от добрите сили”,но защо са такива сополи?
Уффф

2023.03.30 | 22:36

47
Един изрод,един социопат и наркоман крадлив, един ПЕДАЛ за показване, една парапетка =Пинокио,Кире тъпото, кокорчо педалисимо и лорелайно +ленчетата

2023.03.30 | 22:29

43
Четете историята за съветските окупационни войски в България 1944-1947 и да НЕ допуснем повече руско робство в Родината ни!!!!!
До долния

2023.03.30 | 22:35

46
Ама ти си много умен човек

2023.03.30 | 22:31

45
Не яж материала от памперса си след дефекацията, мутирало произведение на спинозен задник от селския нужник
ПромяатЪ

2023.03.30 | 22:29

44
Какво значи разумен ИДИОТ??!!Погледнете снимката!!!
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.03.30 | 22:24

42
ЕДИН ДЕН ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ И ОПГ ГЕРБ-СДС И ОПГ ПП-ДБ ЩЕ ПРЕКАРАТ ОСТАТЪКА ОТ ЖИВОТА СИ В БЕЛЕНЕ.

Добави коментар

Водещи новини