Демерджиев: Гласувайте спокойно в неделя! Няма реални заплахи, има само хибридни атаки

  • 30 март 2023 17:35

  • 431
  • 7
Демерджиев: Гласувайте спокойно в неделя! Няма реални заплахи, има само хибридни атаки
© Булфото (архив)

Служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. призова хората да не се притесняват и в неделя да отидат да гласуват, тъй като няма индикации за реални бомбени заплахи, които заляха страната в последните дни.

По думите на Демерджиев се касае за хибридни атаки, чрез които се търси интереса на медиите.

Авторите на тези заплахи търсят популярност и за жалост намират такава. Вече имаме задържани в различни градове на страната, които не са част от каналите, от които идват хибридните заплахи. Не отчитаме реална заплаха към настоящия момент. Разбира се, постоянно ще следим процеса, така че нека хората бъдат спокойни и да гласуват спокойно. Ако има реална заплаха, нашите служители ще се намесят, обясни още вътрешният министър.

Заловиха ученици, подавали фалшиви бомбени сигнали в училища

Той увери, че в изборния ден няма да се стигне до хаос и затваряне на изборни секции.

За изборите е създадена стройна организация. Още в събота ще бъдат огледани училищата, периметърът ще бъде отцепен и в неделя ще направим всичко необходимо хората да стигнат безпрепятствено до училищата да гласуват, без да има никаква опасност. Няма да има бомби, няма да има реални заплахи, подчерта още веднъж силовият министър.

Демерджиев отбеляза, че децата трябва да продължат учебните си занятия и допълни, че директорите, които не са евакуирали училищата заради бомбените заплахи, са постъпили правилно.

„След като на всички сме обяснили, че това са хибридни заплахи и че не са реални, и фактът, че едните директори затвориха училищата, а други не ги затвориха, означава, че правилата трябва да се прилагат малко по-обективно и професионално и очевидно това трябва да се прави от Министерството на вътрешните работи и това ще правим занапред“, каза още той.

Министър Демерджиев посочи, че източникът на въпросните заплахи не е само един.

Създава се лавина от последователи, образно казано, които се опитват в тази ситуация също да се правят на атентатори или такива, които поддържат хибридни атаки. Трябва да се прояви търпение, тъй като това не е работа само на нашите служби. Основната работа се извършва от американските служби, тъй като тези атаки стават чрез "Гугъл" и съответно с тях правим всичко, за да установим източника, поясни вътрешният министър.

Относно задържания в Белгия българин, обвинен в подготвянето на атентат, Демерджиев съобщи, че засега белгийските власти не са поискали информация от българската страна.

„Това лице през 2016 г. е напуснало България на една незряла възраст, т.е. било е още дете. Да, той е български гражданин, но България няма никаква връзка с неговата криминална дейност в Белгия“, категоричен бе той.

Кой е задържаният в Белгия българин?

Владимир Василев
431 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.03.30 | 17:50

6
Браво с бюлетина номер две, кой не гласува за Баце да ми яде хуя!!
баба гицка

2023.03.30 | 17:57

7
Тиквата и Гешев до живот в затвора за кражбите на евросредства.Над 12 милиарда евро.
гошо

2023.03.30 | 17:44

2
комунде на конци
ха,ха,ха

2023.03.30 | 17:48

5
гошко по гласчето приличаш на Еми пидер@са.

2023.03.30 | 17:45

4
koi da glasuva bre smeshni balgarite za prestapnici ne glasuva shte glasuvat samo specialistite po komputri na koziak

2023.03.30 | 17:44

3
koi da glasuva bre smeshni balgarite za prestapnici ne glasuva shte glasuvat samo specialistite na koziak
Емѝ...

2023.03.30 | 17:40

1
Ще духам на всички от сайта, който познаят къде е сега вибратора ми подарък от американското посолство.

Добави коментар

Водещи новини