На 1 и 2 април УНСС ще издава уверения на студенти в редовна форма на обучение, които няма да гласуват по местоживеене

  • 30 март 2023 14:00

  • 156
  • 1
На 1 и 2 април УНСС ще издава уверения на студенти в редовна форма на обучение, които няма да гласуват по местоживеене
© Булфото (архив)

Отделите "Студенти - бакалавър" и "Студенти - магистър" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще работят и в почивните дни - на 1 и 2 април, от 7:00 до 19:00 часа, за да може студентите в редовна форма на обучение, които желаят да гласуват на предстоящите избори не по местоживеене, а в избирателна секция по избор в населеното място, където се обучават, да вземат своите уверения. Това съобщават от висшето училище в своя сайт в интернет.

УНСС е единственият университет, който предоставя на студентите си електронна студентска книжка и електронно уверение. Действащият Изборен кодекс не предвижда възможност за гласуване с иновативните дигитални документи и затова, съгласувано с Централната избирателна комисия (ЦИК), на студентите, които няма да гласуват по местоживеене, ще бъде издавано уверение на място.

Създадена е нужната организация за превенция на евентуални злоупотреби. Ще се води регистър на издадените уверения, така че да бъде предотвратена възможността за повторно издаване на документа за гласуване, информират от УНСС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.30 | 14:27

1
Те на тези селяни в този измислен университет трябва ,изобщо да не им се разрешава да гласуват

Добави коментар

Водещи новини