МВнР припомня: В бюлетините в чужбина няма преференциален вот

  • 29 март 2023 13:59

  • 182
  • 1
МВнР припомня: В бюлетините в чужбина няма преференциален вот
© Novini.bg

Министерството на външните работи (МВнР) припомня, че в бюлетината за гласуване извън страната няма преференциален вот.

В съобщение в профила на ведомството във "Фейсбук" са публикувани разяснителни материали и видеоклипове за гласуване с хартиени бюлетини и с машини, подготвени от Централната избирателна комисия. 

На изборите през април зад граница ще се гласува в 737 секции в 61 държави. 

На 23 март МВнР публикува адресите на избирателните секции, както и избирателните списъци за гласуване извън страната за парламентарните избори на 2 април 2023 г. на сайта си. Списъците и адресите на секциите се намират в секция „Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.“.

МВнР е готово с организацията на вота в чужбина

Избирателните списъци са достъпни и през интернет страниците на дипломатическите и консулските представителства на България в съответната държава. 

Цветелина Кирилова
182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.29 | 16:32

1
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ ТОЙ ЩЕ СВАЛИ РАДЕВ ТОЙ ЩЕ ВКАРА В ЗАТВОРА БОРИСОВ ТОЙ ЩЕ СМЕНИ ЗАКОНА ОБЩ КМЕТОВЕ ДА НЯМАТ ПРАВО ПОВЕЧЕ ОТ ДВА МАНДАТА ЗАЕДНО СЪС ОБЩ СЪВЕТНИЦИ ТОЙ ЩЕ ИЗГОНИ ВСИЧКИ РУСКИ ШПИОНИ ТОЙ ЩЕ СМЕНИ ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ТОЙ ЩЕ СЪБОРИ НА ДОГАН ВСИЧКИ САРАИ И ПРИСТАНИЩА ТОЙ ЩЕ СПРЕ ТЕЧА НА МИЛИЯРДИТЕ ГЕПЕНИ ОТ ГЕРБ БСП И ДПС ТОЧНО СЕГА Е МОМЕНТА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПП И ДА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДАНИ ИЗЛОЖАТ УСПЕХ НА 02.04.23.

Добави коментар

Водещи новини