Атанас Славов (ПП-ДБ): Трябва да работим за редовен кабинет

  • 28 март 2023 20:49

  • 760
  • 7
Атанас Славов (ПП-ДБ): Трябва да работим за редовен кабинет
©
Слушай новината Слушай новината

Трудно е да се постигне стабилен кабинет в настоящата ситуация. Основни политически сили са поставили следното условие - или управляват сами, или не подкрепят друго управление. Те бяха инструментални в свалянето на последното редовно правителство. Според ПП-ДБ в период на криза не можем да си позволим лукса на поредицата служебни кабинети, тъй като те не могат да вземат важни политически решения. Трябва да работим за редовен кабинет. Това заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му, ако има съгласие за промяна в Конституцията, големият въпрос е дали то може да прерасне в такова за управление с ясни приоритети. 

"Отговорните политически сили в следващия парламент не могат да си позволят отново страната да пропада в безвремието на служебните кабинети. С колегите обсъждаме конституционна промяна, която да ограничи функцията им", поясни той. 

„Маркет ЛИНКС“ прогнозира люта битка за първото място на вота

Според госта, когато става дума за "отстояване на интегритет и противодействие на корупцията, не може да се говори за червени линии".

"Това са очакванията на българското общество, които ние от Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" и Демократична България няма как да предадем. Не може да се очаква да заметем темата за корупцията под килима, за да може някой от ГЕРБ да ни подкрепи", отбеляза той.

Славов е на мнение, че "допирните точки свършват там, където започват вътрешнополитическите теми".

"Борисов си променя мнението по два пъти на ден. Докато не видим законопроект за разследване на главния прокурор на второ четене, не може да се твърди, че имаме подкрепа от ГЕРБ", смята кандидатът за депутат.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че "България не може да продължава да е изолатора на НАТО и да наблюдава парадокса Украйна да се модернизира с бързи темпове, докато ние сме музей на съветско оръжие".

"Заплашени сме от това", категоричен бе гостът. 

Славов не пропусна да коментира и изказванията на президента Румен Радев по отношение на войната в Украйна. Той определи като голям проблем в позицията на президента, че " гласува по един начин, когато отиде на европейски съвет, но говори други неща пред камерите".

Кандидатът за депутат обобщи, че правният и легитимен отговор на въпроса "Ще бъде ли арестуван Путин, ако дойде у нас", следва да бъде - "да".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
760 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Десислава

2023.03.29 | 03:33

7
Цялата им партийка са такива олигофрени
Гост

2023.03.28 | 22:44

6
Нямате толкова акъл крадци прости

2023.03.28 | 22:27

5
ИМА ПЪЛНИ ЗАЛИ НА ГЕРБ БОРИСОВ 4 ИДЕ

2023.03.28 | 22:02

4
ама вие работите как се зачева през задника. е, не става.

2023.03.28 | 21:49

3
Трябва да работите , а те да си седят в парламента
може ,

2023.03.28 | 21:42

2
Но във затвора.
Трябва да работиш

2023.03.28 | 21:32

1
за по-красив външен вид ,че с тази плешива тиква и грозно лице , не знам как се гледаш в огледалото

Добави коментар

Водещи новини