Със 150 лева скочиха сумите за купуване на гласове

  • 27 март 2023 11:21

  • 367
  • 0
Със 150 лева скочиха сумите за купуване на гласове
© Novini.bg/ Canva

Сумите, които се дават за купуване на гласове при сегашните избори, са по-високи. Това разкри главният секретар на МВР Петър Тодоров на официална церемония пред сградата на полицията в Бургас.

„Сумите са по-високи от предходните избори - от 100 до 150 лева нагоре. Имаме данни и за корпоративен вот и предоставяне на социални услуги от някои администрации. Има и класически схеми за опрощаване на сметки и даване на пари”, заяви главен комисар Тодоров.

На събитието, на което присъства, бяха връчени 10 пистолета “Валтер” и 17 електропреносими пистолета “тейзър”, с които да се поднови оръжейната система в МВР с по-нови и съвременни късоцевни оръжия.

Пистолетите са предназначени за служителите на “специализираните полицейски сили” към ОДМВР-Бургас и за служители от районните управления в областта – 17 тейзера. В церемонията участва и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„В цялата страна текат множество специализирани полицейски операции по противодействие на купения вот. До момента са образувани над 64 досъдебни производства за нарушение на предизборното законодателство. Над 350 оперативни и явни сигнали. Хванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този вид престъпна дейност. Специализирани полицейски операции ще провеждаме включително и в изборния ден“, каза още главен комисар Тодоров.

Той коментира и борбата с пътната безопасност и по-високите санкции, които влизат в сила, предаде "Марица". 

„Да се залага само на увеличение на глобите е илюзия. Този комплект от мерки включва, както подобряване на инфраструктурата, така и възпитание на водачите и подрастващото поколение, а също и нови законодателни промени , за които ние настояваме още от ноември месец. Внесохме в министерството един разработен вариант за законодателни промени, които не бяха приети. Без обаче този комплект от мерки няма как да се случат нещата в правилна посока. Колкото и да завишаваме глобите и колегите да изпълняват правилно задълженията си и да присъстват на пътя, сами разбирате, че не можем на всяко кръстовище да сложим по един полицай”, заяви главен комисар Петър Тодоров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини