Политолог очерта три варианта за правителство след изборите

  • 24 март 2023 18:04

  • 3224
  • 4
Политолог очерта три варианта за правителство след изборите
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Най-важният въпрос е бюджетът. Дори и служебното правителство да внесе бюджет, който да бъде приет от партиите с определени корекции, със сигурност след няколко месеца ще има актуализация, защото е важно едно мнозинство да реализира мерките, които счита, че са важни в политическата сфера. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз политологът Милен Любенов.

Изключително важно за страната е да бъде приет бюджет. Не може да се продължава така, подчерта той.

С оглед начина по който протича предизборната кампания, едно съвместно правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще бъде подложено на много силна критика. В този един месец в никакъв случай не видяхме примиряване на тона, а изостряне на нападките и постоянни атаки към политическия опонент. Много трудно след изборите всички тези емоции ще могат да доведат до нормален процес за формиране на правителство, заяви Любенов.

При очертаващия се петпартиен парламент възможностите за правителство са няколко, посочи той.

Едната е тази с правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, другите са кабинет на малцинството, каквато заявка даде ПП-ДБ, или останалите формации - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да съставят кабинет, каквато възможност имаше и в края на предишното Народно събрание, добави политологът.

Експерти: Единственият шанс за правителство е между ПП-ДБ и ГЕРБ

По думите му местните избори са много важни. Стратегиите на партиите и готовността им за коалиции ще зависят от местните избори. Правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на много трудно би просъществувало при една остра кампания за местните избори, отбеляза Милен Любенов.

На изборите ще видим практики на контролиран вот и купуване на гласове, затова е важно организациите, наблюдаващи изборите, да са активни. Връщането на хартиената бюлетина ще пресъздаде много от недостатъците на този тип гласуване, коментира политическият анализатор.

 

Константин Тодоров
3224 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2023.03.24 | 21:36

3
Цяла Европа "страда " от недостатъците на хартиената бюлетина. Така ли виждате нещата?

2023.03.25 | 03:34

4
А цяла Европа има ли си като нашите политици да обикалят махалите и да купуват гласовете на церните, имали Европа тиквуня.

2023.03.24 | 20:25

2
Докато Макрон иска жертви от френския народ, осъзнава, че носи часовник на стойност 80 000 евро и като магьосник го кара да изчезне под масата на интервюто.Недостоен.

2023.03.24 | 18:59

1
niamam obiasnenie koi plashta na tezi razni izmisleni politolozi seksolozi i boklukolozi osvem koziak

Добави коментар

Водещи новини