Захариева: Заличаването на регистрацията на българския клуб в Битоля няма да бъде подминато

  • 23 март 2023 13:00

  • 397
  • 0
Захариева: Заличаването на регистрацията на българския клуб в Битоля няма да бъде подминато
© Булфото (архив)

Не, заличаването на регистрацията на българския културен клуб “Иван Михайлов” в Битоля няма да бъде подминато. Нито е редно да се използва в предизборната кампания у нас. Това написа във Фейсбук Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1030

Когато бях на церемонията по откриването, десетки хора ме спряха по улиците на Битоля, за да се оплачат от отношението на властите към македонските граждани с българско самосъзнание. Обиждат ги, уволняват ги от работа, дори ги заплашват със саморазправа.

По-късно се опитаха да подпалят клуба. След това прокуратурата обвини в расизъм и ксенофобия председателя му Люпчо Георгиевски.

Клубът в Охрид бе замерян с камъни и дори обстрелван. Пребиха секретаря му Християн Пендиков.

Външно с остра реакция след заличаването на българския клуб в Битоля

А сега виждаме резултатите от скандалния Закон за сдруженията и фондациите, гласуван от парламента на Република Северна Македония с една единствена цел - да се саморазправи с македонските граждани с българско самосъзнание.

Колегите политици в Скопие трябва да знаят едно - независимо кой е на власт в България, докато продължават антибългарската си реторика, няма да се приближат по-напред в европейската си интеграция, защото грубо погазват ценностите, около които е създаден Европейският съюз. Премиерът Ковачевски бе заявил, че пътят на страната му към ЕС не минава през София, а през Брюксел. Само дето забрави да сподели на сънародниците си една важна подробност - Брюксел, това е София.

Радина Лазарова
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини