РИК- Добрич обучава дистанционно членовете на СИК как да работят с машините за гласуване

  • 22 март 2023 13:13

  • 129
  • 0
РИК- Добрич обучава дистанционно членовете на СИК как да работят с машините за гласуване
©

Четири дни ще се провежда дистанционно обучение за работа с машина за гласуване за членове на секционни избирателни комисии, съобщиха от РИК-Добрич.

На страницата на Районната избирателна комисия са посочени датите и часовете за включване в тези обучения, както и видео, показващо как ще се извършва видеонаблюдението в деня преди изборите и след приключването им във всяка от секциите.  

Линковете и паролите за връзка с обучаващия са посочени в сектор „съобщения“ на страницата на РИК Добрич, първото такова е планирано за 23 март от 18.00 часа, посочи председателят ѝ Цонка Велкова: 

„Тази година няма демонстрационно гласуване, така че това е един добър вариант да се обучат представителите на Секционните избирателни комисии, в които ще се осъществи гласуване с машинна бюлетина“.

ЦИК назначи СИК в чужбина

На 25 март в Тервел започват и обученията на секционните избирателни комисии. Всички те ще се проведат присъствено. Според Цонка Велкова, ако протоколите бъдат попълнени коректно, забавяне в работата на РИК в деня на изборите не би трябвало да има. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини