Росица Кирова: ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на 9% ДДС за ресторантьорите

  • 20 март 2023 13:07

  • 273
  • 1
Росица Кирова: ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на 9% ДДС за ресторантьорите
© Нова нюз

Диференцираното на ДДС доведе до определени проблеми. 9% ДДС в туризма дойде заради пандемията, това е временна мярка и тя ще бъде прекратена, но по предвидим начин и не в момента. Браншът трябва да се възстанови и след това да бъде спряна. Ние няма да подкрепим такова решение в този бюджет. Бихме го оставили, както и ДДС за брашното и книгите, заяви пред Нова нюз Росица Кирова от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

"През последните две години водихме неразумна фискална политика, затова ще се наложи да се приоритизират предварително капиталовите разходи. Ние не използвахме 5 млрд., заложени за капиталови разходи през 2022 г. Ако те бяха изразходвани дефицитът щеше да бъде много по-висок. Упоменаването на цифри в бюджета оттук нататък не трябва да бъде правено неразумно", смята тя.

Румен Христов от ГЕРБ-СДС: Запътили сме се към "милионерството", както през 1997 г.

По думите ѝ ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да спре субсидиите за тока на бизнеса, но ще промени методиката.

"Трябва да има критерии на подпомагане, защото има фирми, които нямат нужда от него. Компании с рязко нарастване на печалбата нямат необходимост от компенсации, затова не бива да се раздават безразборно пари. Между 11 и 15% дълг годишно ще има, ако продължим със същата бюджетна политика", посочи кандидат-депутатът.

Кирова уточни, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в подкрепя промяна в Конституцията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.20 | 13:28

1
ama razbira se bre bokluk zashto da vzemate dds ot restorantiorite kato mojete da go vzemate ot lekarstvata i hranata na horata otkrovenni prestapnici ste vie ot grob.

Добави коментар

Водещи новини