ПП-ДБ: След изборите България ще има редовно правителство, което ще решава проблемите на хората

  • 17 март 2023 11:00

  • 2805
  • 75
© Novini.bg

От изявлението на БНБ и на вицепрезидента вече стана ясно, че държавата няма да фалира, както и че тази година ще може да се формира бюджет при 3% дефицит, което е изцяло в Маастрихските критерии. Няма причина за каквато и да е паника. От ГЕРБ и от част от служебния кабинет обаче продължава да се разказва, че за да се формира 3% дефицит, трябвало да се наложат драконовски ограничения в разходите и да се правят допълнителни данъци свръхпечалба. Това каза на брифинг на коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в Пловдив съпредседателят на ПП Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, предаде репортер на Novini.bg.

Това не е необходимо и ясно се вижда от отчета на самото Министерство на финансите за изпълнението на бюджета от януари. В отчета виждаме, че разходите растат, което е съвсем нормално с оглед инфлацията и ръста на икономиката. Няма драматично нарастване на разходите, но виждаме срив в приходите. Той е локализиран в ДДС в страната. Данъците, които всички ние като физически лица сме платили, са се увеличили с 22,5%. Това е съвсем нормално, имайки предвид, че има 16% инфлация, 4% ръст на икономиката и ръст на доходите в Европейския съюз. Този ръст на доходите означава съответно и ръст на данъците, които плащат гражданите. Приходите от ДДС при внос – тези, които събира митницата, са се увеличили с 19,8%, което пак е сравнително нормално при 16% ръст на инфлацията и 4% ръст на икономиката. През 2021 г., когато влязох като финансов министър в първия служебен кабинет и сменихме ръководството на НАП, успяхме от май до декември да съберем 8 млрд. лева повече приходи в хазната, което беше с почти 18% от заложеното в плановете на НАП, които заварихме. Точно тези 18% липсват в приходите за януари, заяви Василев.

Още не са излезли данните за февруари, но ако картините, които се чертаят, се чертаят на база на януарските отчети, това означава, че пред финансовото министерство стои една основна задача – да се събере ДДС в страната. Всички други експерименти за вдигане на други данъчни ставки и за допълнително намаляване на разходи трябва да бъдат оставени настрана, докато не се съберат приходите, не се тегли чертата и не се види реално какъв ще бъде дефицитът при събрани приходи. Тогава вече могат да се предприемат истински мерки, ако те са необходими. Нашата прогноза е, че те няма да бъдат необходими, добави той.

Обикновено след такива изявления се иска оставката на министъра на финансите. Ние нямаме намерение да правим това, тъй като след две седмици ще има редовно правителство и тя повече няма да е министър на финансите. Не смятаме, че нещо по-добро или по-различно може да се случи в рамките на тези две седмици, посочи Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Ще имаме редовно правителство, което ще внесе бюджет. Този бюджет ще бъде с 3% дефицит. Редовното правителство ще започне да решава реалните проблеми на хората, увери съпредседателят на ПП Кирил Петков. Вярваме, че следващото редовно правителство, което ще бъде сформирано, ще бъде с дългосрочен мандат, добави той.

Тренд: 5 формации със сигурност влизат в следващото НС, 3 вземат над 3%

Вчера имахме среща със земеделци в Пловдив и там ясно се каза, че няма как България да има ниски цени на основни храни, ако не си ги произвежда. В момента внасяме 70% от месото, 50% от доматите, 45% от яйцата, 30% от млякото. Този внос идва на европейски цени плюс транспорт. Следващото правителство ще работи с ясен националенприоритет малките и средни български ферми да бъдат фокус и голяма част от европейските средства и националното съфинансиране да отива там. Ако имаме българско производство на българска храна, и транспортните разходи ще бъдат по-малко, и локалната конкуренция ще бъде повече и по този начин цените ще могат да паднат дългосрочно. Ще има реална стратегия за българското земеделие като национален приоритет, посочи Петков.

На брифинга стана ясно, че сред основните приоритети на ПП-ДБ е влизането на България в Шенген.

Няма как да се конкурираме с европейските фирми на европейския пазар, ако нашите фирми чакат по няколко дни на Дунав мост. Съкращаването на срока на доставки може да стане само, ако България е в Шенген, каза Кирил Петков.

Друг основен приоритет е влизането в еврозоната. Няма как да допускаме някой да се опитва да страхува хората с внушения за курса на еврото и лева, както стана с репликите на министъра на финансите. Когато влезем в еврозоната, такива политически внушения няма да имат занчение. Българските банки ще могат да бъдат регулирани от европейските институции и българските семейства да са сигурни, че техните спестявания не могат да бъдат функция на един или друг политик, подчерта съпредседателят на ПП.

Той съобщи, че вече 77 граждански организации подкрепят ПП-ДБ.

Нашата основна задача след тези избори е да възстановим парламентарната република, защото 2 г. съществуваме в състояние на квазипрезидентска република. Трябва да има редовно правителство, което да възстанови парламентарната република и да решава всички задачи, които стоят пред държавата, заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Ние сме държавата на изтеклите мандати. Редица институции и органи са с изтекли мандати и не можем да очакваме от тях някаква ефективност, добави той.

Във външнополитически план е изключително важно България да стане член на Шенген. Тогава ще бъдат решени редица въпроси, касаещи границите, трафика на наркотици и нелегални мигранти. Важно е българо-турската граница да бъде наситена със съвременна техника, която да долавя формиращи се колони още на турска територия и това нещо да бъде пресичано навреме съвместно с турските служби, посочи Атанасов.

Във вътрешнополитически аспект трябва да бъдат взети крути мерки по отношение на наркоразпространението в страната. През периода на управлението на Борисов наркоразпространителите имат полицейски чадър и това трябва да бъде ликвидирано. Това е много сериозен проблем и имаме програма за ликвидиране на наркоразпространението, каза още съпредседателят на ДБ.

Асен Василев: Преднината на ПП-ДБ е ясен знак, че българите избират европейския живот пред стабилната бедност

По думите на съпредседателя на ДБ Владислав Панев служебният кабинет подdържа изкуствено по-високи цени на природния газ, с което се напомпва инфлацията.

Много е важно да върнем парламентаризма в страната. След толкова служебни кабинети е важно властта да се върне там, където ѝ е мястото – в Народното събрание, коментира Никола Минчев от ПП.

Той отбеляза, че акцент в програмата на ПП-ДБ е и съдебната реформа.

Съдебната реформа неизбежно минава през независим съд и прокуратура. Тази седмица тя отново ни даде причина да се сетим защо нейното реформиране е изключително необходима. Уж независимата прокуратура реши да се намесва в предизборната кампания. Ще настояваме съдебната реформа да бъде сред приоритетите на 49-о Народното събрание, каза Минчев.

Иван Гешев: Няма да позволя магистрати да бъдат заплашвани от престъпни групи, ще разберем кой, как и колко плаща за това

Константин Тодоров
2805 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар

2023.03.20 | 18:18

75
Вашето управление може да донесе само и единствено нови,по-големи проблеми пред страната,Какво можеш да очакваш от политици,които нямат собствена воля и компетентност,а за всяко решение се оглеждат към Американското посолство.Така и във войната ще ни вкарате.ПП и ДБ НА ВЛАСТ=ПРЯКО УЧАСТИЕ ВЪВ ВОЙНАТА В УКРАЙНА.Имате ли излишни синове за ''месомелачката''.Ако имате и сте съгласни те да умират в Украйна заради интересите на САЩ,ТОГАВА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПП и ДБ.

2023.03.18 | 19:13

74
Далече от еврогендъpното рoбство.
Петър

2023.03.18 | 09:10

73
Има по-скоро ще решава проблемите на приближените им олигарси!
◍•ᴗ•◍✌️Лeнa Paйбepа✌️

2023.03.18 | 07:02

72
☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz ☞☢️Случайни там горе няма, aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☢️: x.gd/4QzML ➤☢️Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!☢️: tiny.cc/wewyuz ☞⚡Oплeтeни ca в пpеcтъпни cxeми kaтo свински черва! ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch ☞⚡Нa Kюнплaц във Bиeнa ca дc-пpиятeлитe нa бaщa мy нa Kиpy, kpaдцитe c kyфapчeтaтa oт вpeмeтo нa дpyгapя Лykaнoв!☢️: x.gd/qLlim ☞⚡Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, който в съучастие с Петко Тарашманов, и двамата от БКП-ДC, открадва от завод "Електроника" 187 млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада. ☞⚡Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв c kyпeнaтa диплoмa зa yчитeл пo биoлoгия, cтapшинkaта-дoнocниk oт ДC-BKP, от ceлo Cokoлoвo-Лoвeшko, e kyпил мaйka мy Maнгeca-Beнeтa от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, зa двe oвцe и eднo мaгape. ☞⚡Пo вpeмeтo нa Лykaнoв, Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв пpeнacяше kyфapчeтaтa c пapи нa вeличиятa oт ЦK нa БKП и ДC в Aвcтpия cpeщy koмиcиoннa. ☞⚡Пocлe, Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв бeшe вpъзka мeждy гeн. Acпapyxoв и гpупиpoвkитe. ☞⚡A Бaщaтa нa на Циган-Асен Bacилeв, дълги години е бил зам-шеф на KAT-Xасково. ☞☢️Kиpy-Измaмaтa e ckлючил фиkтивeн дoгoвop зa 1-млн. лв. c koнcyлтaнтитe WHITE&CASE oт Xapвapд!☢️: x.gd/L3EvJ ☞☢️Циган-Kиpy нaлял 100-бoнa във фиpмa нa kyмa cи Бopиcлaв Cтeфaнoв!☢️: x.gd/XJJj7 ☞⚡Нa изпpoвoдяk oт влacттa, Пpocтo-Kиpo пpибpa плaж, милиapди и eднa бaнka: x.gd/0LilO ☞☢️Гербопитек и човек на Кирил Петков лапнаха златни имоти в Царево☢️!: x.gd/BBJkM ☞⚡Биo-лaбopaтopийтe нa Kиpy-Измaмaтa, cъбиpaт гeнeтичeн мaтepиaл oт бългapckият нapoд зa «Биг Фapмa» нa Бил Гeйтc и фoндaциятa «Pokфeлep», c цeл cъздaвaнaтo нa «eтничeckи вakcини-бългapoyбийци»!: tiny.cc/axvzuz ☞☢️Министър на на Кирил Петков свързан с Axмeд Доган!☢️: x.gd/luiJz ☞☢️Kиpy и Acaн ce xвaнaxа нa гepбepacтkoтo xopo!☢️: x.gd/DbdAX ☞☢️„Пpoмянaтa“ и ДБ ce oплeтoxa c ГEPБ и ДПC!☢️: 350.my/SxVQptJN ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs ☞☢️Kиpy-Измaмaтa ce cpeщa ТAЙНO с Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг!☢️: x.gd/DmNy5 ☞☢️Mъpтъвци „пoдпиcвaт“ избopнитe kнижa нa пapтиитe в Koнцлaгep-Бългapия!☢️: 350.my/fV5tMvTi ☞⚡Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo kpoи cxeмa c Дoгaн-Coпoлa oт Дpъндap зa избopитe!⚡: x.gd/3i60f ☞⚡Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.⚡: 350.my/wOXKw09B ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz ➤⚡Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo, целува ръката на Доган-Сопола от ceлo Дръндар⚡: tiny.cc/f1b1vz ☞⚡Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!⚡: tiny.cc/zy04vz ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните! ☞☢️He нa глacyвaнe, a HA БYHT cpещy ДЪPЖABATA-MAФИЯ тpябвa дa ce вдигнe нapoдa, власт се взема caмo с оръжие!☢️: tiny.cc/w1duuz ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път! ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa! ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz
Г

2023.03.17 | 17:44

71
Тъпи прости крадливи лъжци никой не ви иска изроди
Г

2023.03.17 | 17:44

70
Тъпи прости крадливи лъжци никой не ви иска изроди

2023.03.17 | 14:53

69
Герберастин за бой се стяга , мята краставици у гъзо!

2023.03.17 | 14:52

68
Еврогейските ценности са ни най-ценни. Благодарение на еврогейя сега имаме стабилна държава, даже те еврогейците някога са ни освободили и дали държавата. Казваме единно да на войната, до пълното унищожаване на врага. Да си дадем доходите за войната, да си продадем домовете! та за какво са ни, след като ще се бием на страната на миротворците по целият свят, до последният от нас! Без еврогейските ценности българинът не може да диша. Нека на изборите да станем като един и да гласуваме за нашите политици на войната. Само така ще си решим живота и проблемите! няма живот- няма проблем. Смело напред към мечтаната пропаст! Бог да пази кръвните ни братя американците, та нали те са ни създали!
иван

2023.03.17 | 14:44

67
ОПЕЙСКИЯ ЖИВОТ Е ВЪВ ВАШИТЕ ДЖОБОВЕ..............А НАРОДА ЖИВЕЕ АНАДОЛСКИ ЖИВОТ.............................НАРОДА НЕ ИСКА ДА ВИ ГЛЕДА ФИЗИОНОМИИТЕ ,А ВИЕ СЕ НАТИСКАТЕ ДА КРАДЕТЕ ОЩЕ............ВСИЧКИ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ УПРАВНИЦИ , ДА БЪДЪТ СЪДЕНИ ОТ НАРОДЕН СЪД , ЗА КОРУПЦИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД..... Отговор
иван

2023.03.17 | 14:44

66
ОПЕЙСКИЯ ЖИВОТ Е ВЪВ ВАШИТЕ ДЖОБОВЕ..............А НАРОДА ЖИВЕЕ АНАДОЛСКИ ЖИВОТ.............................НАРОДА НЕ ИСКА ДА ВИ ГЛЕДА ФИЗИОНОМИИТЕ ,А ВИЕ СЕ НАТИСКАТЕ ДА КРАДЕТЕ ОЩЕ............ВСИЧКИ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ УПРАВНИЦИ , ДА БЪДЪТ СЪДЕНИ ОТ НАРОДЕН СЪД , ЗА КОРУПЦИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД..... Отговор

Добави коментар

Водещи новини