ПРБ проведе работна среща с представители на ОССЕ

  • 15 март 2023 16:09

  • 223
  • 0
ПРБ проведе работна среща с представители на ОССЕ
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

Днес, 15.03.2023 г., заместник-главният прокурор Даниела Машева и Ваня Стефанова, ръководител на отдел „Специализиран“ във Върховна касационна прокуратура, проведоха работно съвещание с представителите на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), във връзка с провеждането на изборите за 49-о Народно събрание, насрочени за 02.04.2023 г., съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

От страна на ОССЕ в срещата участваха Тана де Зулуета - ръководител на мисията, Роса Мора - правен анализатор на мисията и Йелена Стефанович - политически анализатор. Заместник-главният прокурор Даниела Машева запозна представителите на мисията с организацията, която прокуратурата е създала за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността й за активно взаимодействие между институциите с цел гарантиране провеждането на честен и прозрачен вот. 

Мисия на ОССЕ ще следи изборите в България

Представителите на ОССЕ бяха информирани, че е създадено Национално междуведомствено звено, в което участват Прокуратурата на Република България и Държавна агенция „Национална сигурност“. Целта на междуведомственото звено е да гарантира спазването на политическите права на гражданите и да осигурява бърза и адекватна реакция срещу престъпленията, свързани с изборния процес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини