Д-р Симидчиев, ПП-ДБ: Доброто здравеопазване не е въпрос само на пари

  • 14 март 2023 17:48

  • 515
  • 4
Д-р Симидчиев, ПП-ДБ: Доброто здравеопазване не е въпрос само на пари
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Реформите в здравеопазването не винаги зависят от бюджета и не могат да започнат тепърва, те са един постоянен процес. В момента сме в условия без бюджет, защото служебното правителство не пожела да внесе такъв в миналия парламент. Ето защо се надявам да се сформира управляващо мнозинство, което да приеме бюджета за тази година. Това заяви в ефира на Nova News кандидатът за народен представител от коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" доц. д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната.

Той отбеляза, че по-важно от парите за здравеопазване е да има фокус върху превенцията и профилактиката.

Там трябва да са насочени нашите усилия, а за това трябва целенасочена стратегия. Не е само въпрос на пари, трябва да имаме ясна концепция какво искаме да променим. Разбира се, общопрактикуващите лекари ще имат основна роля, но трябва да ангажираме и образованието, защото това означава промяна на нагласите спрямо прекомерното хранене, тютюнопушенето, употребата на алкохол, наркотиците, коментира д-р Симидчиев.

По думите му сред основните приоритети в предизборната програма на ПП-ДБ в сферата на здравеопазването, освен превенцията и профилактиката, са достъп до качествени грижи и решаване на кадровия проблем.

Управленската програма на ПП-ДБ: Без повече чакане по гишета, членство в Шенген и еврозоната, качествени образование и здравеопазване

По отношение на последния казус Симидчиев посочи, че вдигането на възнагражденията на лекарите и медицинските специалисти е ключов компонент за задържането на кадрите в страната.

На въпрос дали има възможност за общо управление с ГЕРБ-СДС кандидатът за депутат отговори, че на първо време трябва да се види какви ще са резултатите от изборите, но бе категоричен, че е крайно наложително в България най-накрая да има редовно управление.

Последвайте канала на

Владимир Василев
515 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гражданин

2023.03.29 | 09:39

4
Докторе, на лекарите и по 20 000лв да им направиш заплатите, все ще реват за още.Наяждане нямате!!!
Велина

2023.03.18 | 16:51

3
Да разбираме, че ПП и ДБ са готови на всякакви коалиции само и само да се докопат отново до управлението.
Миро

2023.03.17 | 11:19

2
Добро утро… Доста време май му е трябвало да го осъзнае
Ваня

2023.03.15 | 14:13

1
И този плямпа за щяло и нещяло, голям философ е, като всички в ДБ. Празното говорене им е любимо.

Добави коментар

Водещи новини