Ето как ще се следи за нарушения през изборния ден

  • 22 февруари 2023 14:05

  • 927
  • 2
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Връща се хартиеният вот, така нарастват и опитите да се манипулира вота. Очаквам много по-голяма активност. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. пред медии.

„Отчетено беше като проблем оперативната работа – малко сътрудници и доверени лица и слаба работа с разузнавателни средства. Имаме вече напредък в тези посоки“, обясни той.

Той заяви, че криминалният контингент се включва кампанийно във всичко, което му носи приходи – нелегалната миграция, провеждането на избори и други правонарушения. „Има много зависимости, с които едно или друго плащане да послужи като мотивация да се даде глас за различни партии. Всички схеми ги познаваме, на някои от тях се противодейства трудно, защото вървят по ръба на закона.“

„Знаем, че част от интересните за нас хора влизат в листите – погрижили сме се за това. Набелязали сме проблемните секции, потенциалните участници в тази престъпна дейност. За да сме ефективни, трябва да започнем работа от първия ден“, обяви той.

„По-добре питайте дилърите на гласове дали има промяна в сумата, която се плаща. Всеки, който плаща за глас, е обект от интерес за службите“, каза още той.

Как можем да проверим злоупотребили ли са партиите с личните ни данни?

По думите му много групи, повече от всеки друг път, ще бъдат под наблюдение: „Във всяка областна дирекция сме направили анализ за рискови секции. Прозрачността на процеса ще бъде на много високо ниво.“

„Няма да правим щаб с прокуратурата, защото няма правна рамка за това“, поясни още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
927 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.22 | 19:46

2
AMERIKA E TERORIST N1
!!!

2023.02.22 | 17:13

1
НАРУШЕНИЯТА са СЛЕД КРАЯ на изборния ден,тогава КАК ще СЛЕДИМ ???? КОЙ,КОЙ,КОЙ ще ни КАЖЕ ????

Добави коментар

Водещи новини