ДПС се регистрира за изборите. Карадайъ: Пеевски е невинен до доказване на противното

  • 13 февруари 2023 14:35

  • 1599
  • 34
ДПС се регистрира за изборите. Карадайъ: Пеевски е невинен до доказване на противното
© Булфото (архив)

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с внесе в ЦИК документите за регистрация за предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори. Те бяха подадени лично от председателя на партията Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Очакванията му са след вота да се стигне до преодоляване на политическата криза. 

"Нагласата ни е онзи призив от 2016 г., който го отправяме, най-накрая да се реализира - да има нормалност в политиката, за да преодолеем тази политическа криза. Без да сме преодолели, няма как да преодолеем и другите кризи, на които сме свидетели -  икономическа, социална, здравна, енергийна. А може би има и психокриза", заяви Карадайъ. 

Карадайъ: Ще настоявам Делян Пеевски да не се отказва от участие в листите ни

Той призова партиите да не чертаят разделителни линии и да се вслушат в желанието на избирателите, за да има редовно правителство.

"Едноличните управления водят до такива ситуации. Българските избиратели казват: "Ние ви изпращаме в диалог да решавате проблемите, а не да се карате и лепите етикети едни на други и нашите проблеми да се задълбочават", изтъкна лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Карадайъ се надява Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на отново да бъде в листите на партията и да бъде  един от депутатите в следващия парламент, предаде bgonair.

"За 2 г. ние не видяхме факти за Пеевски, свързани със санкциите по закона "Магнитски". Осланяме се на върховенството на закона - невинен до доказване на противното. Той обжалва в САЩ административния акт на държавния орган. Ако има достатъчно номинации, надявам се да не се откаже и да участва в листите", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с подчерта, че очаква отговори на въпросите дали в листите на партиите ще бъдат нарушители на Конституцията, на граждански права, нарушители на човешки права.

"Има и едни нарушители, които са доказани. Едни партии от кръга "Капитал", който си има обръчи от партии, които се финансират от доказани виновни, които бяха разследвани - визирам "Нексо". Там има призната вина, има платени десетки милиони за призната вина. Дали ще участват в изборите - на мен това ми е любопитно. Този въпрос стои на дневен ред, когато говорим за върховенството на закона", добави Карадайъ.

Лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с похвали реакцията на държавата след земетресението в Турция и Сирия, определи я като "повод за национална гордост".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1599 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
†❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/pcttuz

2023.02.14 | 03:10

33
☞⚡Tъмнитe cили нa ПPAВEШKOТO ЖИДO-XAЗAPCKO-ЗЛO oт ДC нa БKП, иckaт дa въpнaт нa влacт CATAНATA от Xepakoвo, ГHYCHИЯ БЪЛГAРОУБИЕЦ, YЛTPAKOMYHИCTA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв⚡: tiny.cc/n4mtuz ☞✋Mяcтoтo нa Изeдницитe-фeoдaли и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи е в зaтвopa, a нe в пapлaмeнтa!⚡: rb.gy/cw3xj9 ☞⚡Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!⚡: tiny.cc/zy04vz ☞⚡Власт се взема с оръжие и се задържа с писалка. ☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните! ☞⚡Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък!⚡: tiny.cc/4z04vz ☞⚡ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! ☞⚡Ako ниkoй нe глacyвa, цигaн-милициoнepo-мaфиoзkaтa-дъpжaвa щe e нeлигитимнa! ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/9gk2vz ☞⚡Дoлy зaдkyлиcнaтa шapлaтaния нa kykлoвoдитe oт ДC и ЦK нa БKП!⚡: tiny.cc/6y42vz ☞⚡Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e пpecтъплeниe! ⚡: tiny.cc/1wvzuz ☞⚡He нa глacyвaнe, a HA БYHT cpещy ДЪPЖABATA-MAФИЯ, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!⚡: tiny.cc/w1duuz ➤⚡Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz ➤☠️⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡☠️: tiny.cc/zp6zuz
†❤️Bepoниka oт Hиkoпoл❤️ tiny.cc/wot3vz

2023.02.14 | 03:11

34
☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz
ШИБАНИ ЖИВОТНИ

2023.02.14 | 00:01

32
ЩЕ ВИ ИЗКОЛЯ!
АКО ВИДИТЕ ФАКТИ И КВО?

2023.02.13 | 23:58

31
ШЕ ГО НАБИЕТЕ ЛИ? ИЛИ МЕНЕ, ЩЕ НАБИЕТЕ :) ЗАКОН, СЪДИЯ, ВСЕ, ВСЯ, СЪМ АЗ БЕ! ЖИВОТНО!

2023.02.13 | 18:28

30
'доказани виновни, които бяха разследвани - визирам "Нексо". Там има призната вина' - пак лъже тоя, там има споразумение, а споразумението е обратното на "призната вина".

2023.02.13 | 17:01

20
Шиши трябва да го обесят с главата надолу на жълтите павета бе фес скапан!!!!!!

2023.02.13 | 18:15

29
Най добре да го обесят за мъдорята.
Реалист

2023.02.13 | 18:06

28
Стига вече сте ни разигравали с тоя Плондер!
Христо Гарвалов

2023.02.13 | 17:48

27
.....обжалва в САЩ....ние щат на САЩ ли сме.....
фен

2023.02.13 | 17:35

26
Чиба ве нерез
Христо Гарвалов

2023.02.13 | 17:32

25
.....обжалва в САЩ....ние щат на САЩ ли сме.....
софия

2023.02.13 | 17:27

24
свинята шиши и доган ц иганина разстрел

Добави коментар

Водещи новини