БСП сигнализира ОССЕ и ПАСЕ заради тв интервюта на служебни министри

  • 08 февруари 2023 14:08

  • 1038
  • 3
БСП сигнализира ОССЕ и ПАСЕ заради тв интервюта на служебни министри
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори но 02.04.2023 г. от страна на служебния кабинет на Радев. Документите с конкретни данни за намесата са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на човека на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ, съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

В своя сигнал левицата припомня междинния доклад на БДИПЧ за предсрочните парламентарни избори на 02.10.2022 г.: „В него ясно беше констатирано, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с критични изявления, насочени главно срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, пише ръководството на партията и допълват, че това недопустимо поведение продължава и сега. Свидетелство за това са публичните изявления в национални медии на служебния министър на правосъдието Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

Сигналът представя извадка от предаването “Защо, г-н министър?“, излъчено на 05.02.2023 г. по БТВ, в което служебният министър Зарков отправя негативни и неверни твърдения и внушения за състоянието, ролята, бъдещето и политиките на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. В свое участие в предаването “Панорама“, излъчено на 03.02.2023 г. по БНТ1, вицепремиерът Пеканов също изразява крайно негативно мнение срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на защита на изконни леви ценности и идеи. 

Крум Зарков: Корнелия Нинова няма нужда от вътрешна опозиция

Изпълнителното бюро на левицата определя тези изявления на служебните министри като грубо и недопустимо вмешателство във вътрешнопартийните работи на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. „Това е опит за нанасяне на имиджови щети на партията с цел повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия. Нещо повече, такова поведение на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушаване на демократическия политически процес“, се казва още в сигнала.

Ръководството на партията припомня, че съгласно Конституцията една от основните задачи на всеки служебен кабинет е да проведе честни и прозрачни избори, а не намеса в тях. Те изразяват и притеснение, че това тенденциозното негативно отношение на правителството срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще се засилва с наближаване на изборите на 2-ри април.

Филип Епитропов
1038 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.08 | 15:47

2
Нали вие червени предатели го избрахте Чорапов за (п)Резидент. Сега му сърбайте попарата. Вече слуша само опорки от мУтрафонова.

2023.02.08 | 17:17

3
Колко много думи от един беден селяндур

2023.02.08 | 14:35

1
Селянката да сигнализира пластичен хирург , че вече прилича на мъж

Добави коментар

Водещи новини