Никола Минчев: Листите няма да са препъникамъкът между ПП и ДБ

  • 31 януари 2023 09:52

  • 414
  • 4
Никола Минчев: Листите няма да са препъникамъкът между ПП и ДБ
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

"Практиката е показала, че предизборните коалиици са най-устойчиви във времето след изборите. Към такава коалиция вървим и в сегашния момент, въпреки някои нюанси в позициите, изразени в началото. Все пак си представям, че на изборите през април ще се явим заедно всички партии от ПП и ДБ". Това коментира пред БНР Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - заместник-председател на Народното събрание.

Изглеждаше, че нюансите идваха от "Да, България", посочи той и добави обаче, че няма съмнение, че в тях има желание за общо явяване на изборите: 

"Нямам съмнение, че желанието е налице. Просто има детайли, които трябва да бъдат изчистени в хода на разговорите. Листите са първото, което идва на ум на всеки, но мисля, че това е въпрос, който няма да е препъникамъкът в крайна сметка". или

Предмет на разговори е името на бъдещата формация, каза Минчев в предаването "Преди всички". По думите му ще има едно име, създадено специално за коалицията, а в скоби може да бъдат допълнени отделните партии. 

Той обяви, че текат първи разговори за структурата на коалицията. Според него този процес няма как да не е започнал, защото няма много време за взимане на тези решения. 

Като потенциални партньори Минчев вижда всички организации и субекти, които се считат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от "този коловоз" и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развитие и нулева толерантност към корупцията. Като пример за такава организация той посочи "Правосъдие за всеки". "Спаси София" казаха, че няма да участват на парламентарни избори, но подкрепа от тяхна страна за местните избори би била добре дошла, каза още депутатът. 

От ПП нямат притеснения за преференциите по време на вота. Ако някой кандидат е успял да привлече сериозен преференциален вот, значи той е много разпознаваемо лице и това е добро за цялата листа, смята Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са. По думите му няма причина да възпират такъв преференциален вот. Той потвърди, че ще бъде в листата за изборите, но не би било драма, ако не е на избираемо място. 

Предишният път да не се явихме заедно с ДБ, защото имаше усещането, че поотделно можем да спечелим повече електорат, обясни Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са и добави:  "Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата обстановка". 

Надали 49-ото НС ще даде коренна разлика, но и малките нюанси са важни, изказа мнението си той. Когато започне рулетката с мандатите, за нас е важно да вземем първи мандат, категоричен бе Минчев. 

Десислава Станева
414 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ОБЕКТИВЕН

2023.01.31 | 12:15

4
КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ ПРАЗНИТЕ СТЪКЛЕНИ ГЛАВИ-ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ НА СИНЧЕТАТА И ВНУЧЕТАТА.
И

2023.01.31 | 12:06

3
Крадци подли
Умномислещ

2023.01.31 | 12:01

2
В новата коалиция на Буратино и Скайуокър щели да влизат и БМЗ( български марсиански заселници) Некадърни мишоци и шмекери.
баба гицка

2023.01.31 | 10:22

1
ГОСПОД ДА ВИ ЗАТРИЕ - лакеи на мафиот и крадци

Добави коментар

Водещи новини