Първан Симеонов също коментира шанса за съставяне на правителство в 48-я парламент

  • 10 октомври 2022 12:24

  • 690
  • 2
Първан Симеонов също коментира шанса за съставяне на правителство в 48-я парламент
© БТА

Трудно ми се вижда в рамките на 48-я парламент да се състави правителство, защото не виждам кой има пряк интерес да се нагърбва с този труден зимен сезон, който предстои. Това каза за БТА политологът Първан Симеонов. 

Той допълни, че „математически и идеологически не излизат нещата“. От думите му стана ясно, че според него по-голяма част от партиите са в подготовка за нови избори. 

Любомир Стефанов пред Novini.bg: Чисто математически можем да отидем на нови избори

„Ако успеят все пак да създадат кабинет, чудесно. Аз не го изключвам, вероятно ще има и външно желание, вероятно ще има и подкрепа от президента Румен Радев, но сме длъжни да сме предпазливи в очакванията“, допълни Симеонов.

Според него, ако има предсрочни парламентарни избори, те ще са в края на зимата. Политологът посочи, че ако има нови избори, „обществото „ще накаже“ партиите, които определи за виновници за кризата. Ако има рязко обедняване, може да има рязко радикално гласуване, в сравнение с това, което сега видяхме, обобщи още той.

Ключово за бъдещите месеци ще бъде развитието на войната, цените на стоките и услугите и евентуалната рецесия. В момента гадаем и всичко се намира в сферата на вероятностите, категоричен е Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.10 | 17:12

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
гадост

2022.10.10 | 13:20

1
Ужас колко грозен мъж , кривоглед ,плешив и с очила дано не се е размножил

Добави коментар

Водещи новини