ЦИК ще изследва машините, на които се изписа "Дневникът е подправен"

  • 07 октомври 2022 16:51

  • 638
  • 1
ЦИК ще изследва машините, на които се изписа "Дневникът е подправен"
©
Слушай новината Слушай новината

Тринадесет машини за гласуване ще бъдат транспортирани в понеделник до Централната избирателна комисия (ЦИК), включително трите, на които в изборния ден се появи надпис "Дневникът е подправен", с цел да бъдат изследвани и да се установи проблемът. Това стана известно по време на днешното заседание на ЦИК, предаде БТА.

Председателят на Комисията Камелия Нейкова обясни, че в тези секции, в които са били трите дефектирали машини, е имало по две машини за гласуване, затова изискват и втората, въпреки че за нея не е имало информация за възникнал проблем.

Останалите машини се изискват, защото те са били разменени, били са предвидени за една избирателна секция, а с тях е гласувано в друга, каза тя. Затова машините са 13, а не са три, уточни Нейкова.

Машина в избирателна секция във Варна изкара мистериозен надпис

От ЦИК изискват от "Сиела Норма" докладите от инсталирането на машините, както и данни за техниците и времето на инсталация. 

Предвижда се транспортът на машините да бъде осигурен от Народното събрание и по пътя от склада към ЦИК да бъдат охранявани от Главна дирекция "Жандармерия".

Константин Тодоров
638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.08 | 00:04

1
❤️Казвам се Паула, на 23 години съм) Аз съм еротичен блогър, обичам палави истории 18+) Моля, погледнете ме, абонирайте се за моя канал на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини