26 кандидат-депутати са избрани от два района и трябва да изберат от кой ще влязат в парламента

  • 07 октомври 2022 15:45

  • 717
  • 1
26 кандидат-депутати са избрани от два района и трябва да изберат от кой ще влязат в парламента
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Двадесет и шестима кандидати за народни представители са избрани едновременно в два многомандатни района на изборите за 48-о Народно събрание. Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) е публикувано снощи на сайта на Комисията. Кандидатите са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК от кой район искат да влязат в парламента.

Сред избраните от два района е Делян Пеевски от ДПС, който трябва да избере дали ще бъде депутат от Благоевград или от Пазарджик. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избран от Кърджали и от Шумен.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев влиза в парламента от Хасково и от 23 МИР-София. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е избран за депутат от 25 МИР-София и от Варна.

Председателят на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев става народен представител от Пловдив или от 24 МИР-София.

Вижте имената на новите 240 депутати

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС трябва да избере дали да е народен представител от Разград или от Русе.

Съпредседателят на "Демократична България - обединение" Христо Иванов влиза в парламента от Пловдив или от 24 МИР- София. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е избрана за депутат от Благоевград и от 25 МИР-София.

С най-много - шестима кандидати за депутати, избрани от два района, е Движението за права и свободи. От "Възраждане" от две листи са избрани петима, от "Демократична България" - четирима, по трима от "Продължаваме Промяната", ГЕРБ-СДС и "БСП за България", и двама от "Български възход", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
717 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.08 | 00:06

1
❤️Казвам се Паула, на 23 години съм) Аз съм еротичен блогър, обичам палави истории 18+) Моля, погледнете ме, абонирайте се за моя канал на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини