Политолози: Партиите бутат Радев към еднолично управление

  • 03 октомври 2022 21:19

  • 2121
  • 7
Политолози: Партиите бутат Радев към еднолично управление
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Основните сили, блокирайки се взаимно, ще блокират всеки опит за съставяне на правителство с първия и втория мандат. Не математиката, а формулата е трудна в случая. "Продължаваме промяната" бяха бързи и категорични, че няма да участват в управлението, без да дават алтернатива. Не казват какво ще направят, ако получат втория мандат. Те блокират едно правителство", каза политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR". 

Тя коментира призива на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да свика Съвета по сигурността.

"Ние сме парламентарна република и ако основните участници, които снощи електоратът им отсъди, не желаят да разговарят, при закрити врата при него легитимират неговото управление. Докато те обясняват, че няма да се коалират, без да предлагат алтернатива, Радев е взел важно решение за съдбата на Украйна - концентрацията на власт в едно лице е изключително опасна", добави Андреева. 

От президенството с обяснение за позицията на Радев за членството на Украйна в НАТО

"За пореден път виждаме как политическият инженеринг води до дестабилизация на политическия модел. "Продължаваме промяната" и ИТН са основен дестабилизиращ фактор. Предстои разговор за конституционни промени. Радев не можем да го виним, той се възползва от тази власт да осъществи личните си политически проекти и амбиции. В тази ситуация стои като страничен наблюдател", прогнозира политологът.

Пиргова е убедена, че ще има силен наказателен вот срещу тези, които провалят съставянето на правителство. И това няма да е една партия, защото няма да е един виновният, че няма да има кабинет.

Доц. Стойчо Стойчев прогнозира разпад на Народното събрание и нови избори.

"Продължаваме промяната" не са достатъчно наивни и да тръгнат към коалиция, която да се разпадне по предходната. След като и от ДБ категорично завиха, че не искат да подкрепят мнозинство, по-скоро ще отиде парламентът към разпускане. Това е отговорност на тези, които не искат да участват в такъв тип разговори. Разбирам, че борбата с корупцията е приоритет на България от 30 г., но не може всичко да ти е приоритет в едни коалиционни разговори. Ако ДБ искат да го направят, управлението на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е готово за ново издание", заяви доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Политологът заподозря част от партиите, че целенасочено работят към едноличното управление на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

"Бившето управляващо мнозинство, което издигана този президент, работи за неговото еднолично управление в условията на липсващ парламентарен контрол. Ще гласуват и ще му остават един бюджет, а това ще бъде бюджет с предизборни цели", допълни доц. Стойчев.

Той не вижда нищо фатално в едноличното управление на президента, но това, по думите му, е "формална диктатура". Стойчев прогнозира служебният кабинет да продължи да управлява още 2-4 месеца.

Мая Йорданова
2121 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Като не стават за нищо

2022.10.04 | 01:20

6
Нека да е Президентска република, начело с ген. Радев! България точно сега се нуждае от балансиран политик като него!!
Morski

2022.10.04 | 07:43

7
Ти за бай Тодор чувал ли си ? Там бе така ,само дето не се именуваше президент ,а Ген Сек! Хйде бегай у лево и остави България на демокрацията!
пенсионер

2022.10.03 | 22:18

5
НС да се затвори за 10 години. Всички т.н. партии лазейки с обелени коленца и облени в лиги да обикалят около него като простинали коне и след това по 100 тояги на голо през гъз, врат и ходила, докато вс тези идиоти не разберат, че там се работи в името на НАРОДА!
пенсионер

2022.10.03 | 22:18

4
НС да се затвори за 10 години. Всички т.н. партии лазейки с обелени коленца и облени в лиги да обикалят около него като простинали коне и след това по 100 тояги на голо през гъз, врат и ходила, докато вс тези идиоти не разберат, че там се работи в името на НАРОДА!

2022.10.03 | 22:06

3
Или ТОЙ бута партийте и България към негово еднолично управление??? Още от началото на първия му мандат.
PaulaFox

2022.10.03 | 22:05

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Фатмак

2022.10.03 | 21:58

1
Видяхте ли и уверихте ли се, че и "нахлуването" в (п)Резиденството, и селския театър с "вдигнатия юмрук" и "мутри вън" се оказа зловещ сценарий, написан в Кремъл, който сценарий селяндуринът от Славяново изпълни блестящо! Подлъга хиляди хора, много от които десни, да гласуват втория му мандат и веднага побърза да покаже истинския си лик на продажник, на национален предател и лакей на кремълското чудовище, масов убиец и злодей, като се мъчи със зъби и нокти да присъедини хилядолетната ни и велика някога държава към прогнилата империя на чудовището Путин! И продължава да го прави без капка срам, нагло, коварно и цинично, както коварно възложи мократа поръчка на Сакатия учиндолски чалгар да свали Никола Минчев и Кирил Петков! Не само това национално предателство извърши Фатмака от село Славяново! Оказа се, че точно той пръв е договорил с кремълското чудовище грабежа и националното предателство на века - "Турски поток", струващ ни три милиарда народни пари, за да даде зелена светлина на чудовището да нападне Украйна! Но възложи и тази поръчка на друго нищожество - сикаджийската мутра, който извърши този грабеж на века и само за година построи "Турски поток"! Друг е въпросът, че по този начин сикаджийският престъпник спаси собствения си задник и задника на началника си Пеевски, понеже се напикаваше от страх кога Путин ще му поиска "руското ресто"! И сега отново унижава държавата ни я прави за резил по света! Лъжеш, коварен измамнико! Всички страни - членки на НАТО, включително и от Източна Европа, подкрепят влизането на Украйна в Пакта! Само ти отказваш! КОЙ си ти бе, подлого кремълска и национален предател да злепоставяш България?! Не ти ли стига резила, че върна герберастко-сарайската престъпна шайка на власт?! Не ти ли стига този срам? Абе, защо напоследък мутрата ти толкова много прилича на правешкия говедар Тодор Живков?! Направо сте като две капки вода! Само че, Фатмако, и Тодор Живков не е лазил в краката на Брежнев така унизително, както лазиш ти като слузест червей в краката на Путин! Ти си позор бе, Фатмак!

Добави коментар

Водещи новини