"Столипиново" бойкотира вота

  • 02 октомври 2022 21:30

  • 1655
  • 1
"Столипиново" бойкотира вота
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

В етническият пловдивски квартал "Столипиново" сякаш е паднала бомба. В изборния ден там цари пълно мълчание. В най-голямото училище там "Пенчо Славейков" секциите са празни, а избирателите са си по домовете. Полицаите, които обикалят из квартала са повече от жителите на квартала, които могат да се забележат по улиците, съобщава "Марица". 

Застъпници и председатели на избирателни секции в училището споделиха, че активността е крайно ниска и неслучайно район "Източен" е на последно място.

Тенденцията за слаб вот в Столипиново се запазва през последните няколко вота, като от избирателната активност ясно личи, че от махалата имат почти нулев интерес към политиката. Оживление има само по импровизираните сергии, но и там не ги вълнува как и защо се гласува, а по-скоро да става алъш-вериш. 

Ромите в Бургас отказват да гласуват - спрели им водата и тока

Трите етажа на училището са полупразни, а застъпниците са сигурни, че нищо няма да се промени до края на деня. 

Повечето от жителите на квартала стоят и чакат. 

Двама от председателите на секционни избирателни комисии споделиха, че някои от желаещите да гласуват се опитват да хитруват. Някои се опитват да убедят председателите, че не могат на машината и искат хартиена бюлетина, но това няма как да се случи, освен ако устройството е извън строя. 

Избирателната активност по часове в отделните секции говори, че тя пълзи минимално нагоре. Всеки час броят на избирателите се увеличава с между 5 и 8. Така или иначе последните данни за Пловдив определят последното място по активност на район "Източен" - 15.94 %.

Никой не успя дори да предположи какво кара жителите на "Столипиново" да бойкотират вота. 

"Забравиха ни. Вече не се хващаме на тия обещания. Изберем ги и после все едно ни няма. Повече няма да стане", каза възрастен избирател.

На пазарчето отвън пък отговориха: "Вече не ги бива в алъш-вериша".
 

 

Мая Йорданова
1655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.02 | 22:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини