Цветанов: Следващите избори ще са съвсем скоро

  • 02 октомври 2022 20:36

  • 1410
  • 4
Цветанов: Следващите избори ще са съвсем скоро
© България он еър
Слушай новината Слушай новината

В невъзможност сме да се състави стабилно правителство. По-стойностното е, в този период, докато се проведат новите предсрочни парламентарни избори, които ще са съвсем скоро, политиците да намерят някаква възможност да си говорят по национални приоритети и да знаем кое е безспорно и всички трябва да го подкрепят. Това каза председателят на "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г." Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в коментар на първите изборни резултати за нов парламент в изборното студио на "България он еър".

Той даде примери с Плана за възстановяване и устойчивост и с Бюджета за 2023 г.  

Ако се приеме, че през последните няколко парламента всичко става с наддаване и когато знаеш, че предстоят нови избори, всеки започва да го прави популистки. Фискалната дисциплина обаче трябва да бъде много ясна. Важно е да има устойчивост и прогнозируемост за данъчна политика и за инвестициите, които се правят, заяви Цветанов.

За голямо съжаление и България, и евроатлантическото мнозинство се използват повече като клише, без съдържание. Ако погледнем какви са действията, се вижда, че всички го използват в един предизборен дебат, но никой не дава решение на водещите теми. Когато говорим за евроатлантическо мнозинство и че сме част от силна и обединена Европа, никой в кампанията не говореше за това, което може да получи страната ни. С всеки избор през последните две години избирателната активност намалява, което означава, че от 6 600 000 души, парламентът се представлява от 1/3 от българските избиратели, което прави невъзможно да има реформаторски дух, посочи председателят на "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.".

Цветанов изтъкна, че голям проблем в момента ще бъде това, че всички говорят за законодателни промени, но знаем, че трябва да има квалифицирано мнозинство за избор на ВСС, за инспекторат и то става невъзможно.

ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори

Цветанов Цветанов каза още, че правилният ход за политиците ни е да намерят национални приоритети, околко които да се обединят, катонапример държавния бюджет за догодина и Плана за възстанояване и устойчивост.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1410 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Цвък Цвък Оцвъкан

2022.10.03 | 11:22

4
Цвък Цвък - когато и да са следващите избори ти пак няма да си вътре. Мекеретата никой не ги обича.
PaulaFox

2022.10.02 | 22:36

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
КАЗАХ

2022.10.02 | 21:05

2
К Е Н Е Ф А ДА СЕ РАЗТУРИ!
смърт з аПОЛусионерите

2022.10.02 | 20:55

1
цуро как са щерките.. двете грозотиии?

Добави коментар

Водещи новини