ПП: Да се разследва картелът, източвал европари през помощите за най-бедните

  • 28 септември 2022 13:51

  • 2009
  • 23
ПП: Да се разследва картелът, източвал европари през помощите за най-бедните
© ПП
Слушай новината Слушай новината

Картел е източвал средства от поръчките на храни за бедни в продължение на поне 5 години докато ГЕРБ е на власт. Българските институции показват пълно пренебрежение към сигналите на одитните органи, независимо че в България, вследствие на управлението на Борисов, има 1,5 млн. души под линията на бедност, съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Случаят засяга Оперативна програма „Храни“ от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица и след мълчанието на КЗК и българската прокуратура, през юли министерството на финансите в кабинета „Петков“ сезира Европрокуратурата. Този казус е поредното доказателство защо е нужна реформа на Антикорупционната комисия, заложена в програмата на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ – така че този орган най-накрая да разследва корумпираните. 

Как европейски средства стигнаха неправомерно до адвокатски кантори

Как се разкриват нарушенията?

Агенцията за социално подпомагане (АСП) управлява оперативна програма “Храни и/или основно материално подпомагане” 2014 – 2020, която се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица. С евросредствата по тази програма се купуват храни за най-бедните хора в страната. През юни правителството на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ възложи на новото ръководство на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“ (ОСЕС) - вече отстранено от настоящото служебно правителство, да провери сигнал за съмнения за картел между участници в поръчките. Съмнителни практики са установени и при предишни проверки. Но сигналите до КЗК, ръководена от кадри на ГЕРБ, и до прокуратурата, начело с Иван Гешев, са подминати с формални становища, че нарушения няма.

Какво са констатирали проверяващите

Одитна проверка на ОСЕС от април 2020 г. на обществена поръчка от 2017 г. със 17 позиции за доставка на храни установява факти, които пораждат съмнения за съглашение между участниците и измама с цел нарушаване на конкуренцията:

- Едни и същи адреси на управление на участващите в обществената поръчка;

- Оттегляне на офертите след отварянето им и отказ да са сключи договор за обществената поръчка от участник, класиран на първо място;

- Наемане на неспечелили участници като подизпълнители по поръчката.

По констатациите от тази проверка Управляващият орган на Оперативна програма „Храни“ се произнася, че са „неправилни и необосновани“, а Софийска градска прокуратура, ръководена от Иван Гешев, отказва да образува досъдебно производство с аргумента, че „не е налице неизпълнение на задължения или на нарушаване на такива“ от управляващия орган на програмата.

Сходни нарушения са установени и при одит през 2021 г. на поръчка за храни от 2018 г.. Тогава са анализирани и резултатите от други поръчки – от 2016, 2017, две от 2018 г и една от 2019 г. Сред констатациите са:

- Оттегляне на оферти и отказ за сключване на договори;

- Сключване на договор с изпълнител с най-високото ценово предложение;

- Изпълнителят е един и същ или се редуват едни и същи фирми;

- Оттеглените оферти са от фирми от един и същ кръг икономически оператори; и други.

Как работи картелът, така че кюфтетата за бедни да се купуват за 1.88 лв., вместо за 1 лв.?

Критерият за класиране е най-ниска предложена цена. След отварянето на офертите фирмите с ниските цени се отказват – за да остане само онази с най-високата. В резултат на това, при поръчката през 2018 г. 15 от всички 16 договора за доставка на храни са сключени на най-високата предложена цена. Фрапиращ пример е, че по една от позициите за доставка на консерви говежди кюфтета в бял сос при най-ниска оферта от 1 лв. за консерва, печели участникът с най-високата цена от 1.88 лв.

Картелното споразумение прозира и през факта, че изпълнителите са едни и същи.

От общо 80 договора, сключени при поръчките от 2016 до 2019 г. „Ваклинов“ ЕООД печели 25 договора или 31% от всички, „Биб фуудс“ ЕООД изпълнява 13,7% от поръчките, а „Панда И.П.“ ЕООД – 16%. Така само три фирми получават 61% от договорите.

Закономерност има и при артикулите - „Ваклинов“ взима 5 договора за кюфтета в бял сос и 3 за херинга в доматен сос, „Биб фуудс“ се е специализирала в доставката на консерви пиле фрикасе и говеждо в собствен сос с по 3 договора, а „Панда“ е по лютеницата и зеления грах с по 4 договора за двата артикула. „Кали 98“ е доставила зелен фасул по 4 договора, също толкова са договорите на „Марица Екофроуз“ за стерилизиран гювеч.

Също така прави впечатление, че след 8 отказа на „Биб фуудс“ да сключи договор, такъв „изненадващо“ е сключен с „Ваклинов“ и обратно – при три отказа на „Ваклинов“, договорите отиват при „Биб фуудс“. И двете фирми взимат поръчките на най-високата цена. Съглашателство между двете фирми не изглежда трудно, тъй като „Биб фуудс“ и собственикът на „Ваклинов“ АНИМА ГРУП са регистрирани на един и същи адрес. 

Петков и Василев разкриха една от най-порочните схеми при управлението на ГЕРБ

Мълчанието на КЗК

В продължение на 5 години управляващият орган на ОП „Храни“ си е затварял очите за установения от одиторите повтарящ се модел на оттегляне на оферти и отказ от сключване на договори. Едва през март 2021 г. АСП сезира КЗК със сигнал за евентуални картелни споразумения. КЗК, под ръководството на роднина на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, стига до извода, че „след внимателно запознаване със сигнала, не е установено наличие на твърдения и на индикации, свързано с осъществени тръжни манипулации“.

Лъч надежда за разплитане на дългогодишната схема дава фактът, че констатациите на българския одитен орган за поръчката за храни за бедни от 2017 г. са потвърдени от Европейската сметна палата по време на мисия през 2020 г. и са обект на разследване от службата за борба с финансови нарушения на Евросъюза - ОЛАФ.

На 2 октомври изборът е да се върнем назад към провалената политика на прехода, която си затваря очите към подобни схеми, или да продължим промяната, като реформираме Антикорупционната комисия, така че най-накрая да преследва корумпираните! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Филип Епитропов
2009 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2022.09.28 | 21:55

23
,.ЧЕРНАТА ПИАР КАМПАНИЯ НА ПП И ПЕТКОВ Е В РАЗГАРА СИ. Н0ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА ПРИГОТВИЛИ НАКАЗАНИЕ ЗА ТОВА! ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КАКВО В НЕДЕЛЯ.

2022.09.28 | 21:55

22
,.ЧЕРНАТА ПИАР КАМПАНИЯ НА ПП И ПЕТКОВ Е В РАЗГАРА СИ. Н0ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА ПРИГОТВИЛИ НАКАЗАНИЕ ЗА ТОВА! ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КАКВО В НЕДЕЛЯ.
Aтилa

2022.09.28 | 20:52

18
☞Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Koтилoтo! ☞Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!: tiny.cc/wewyuz ☞Haзaд kъм тoтaлитapизмa, тpъгнa xaйka зa зaпaдни aгeнти, зa дa нямa дpyгo мнeниe, paзличнo oт тoвa нa дъpжaвнaтa пpoпaгaндa!: cutt.us/LsqSO ☞Yлтpakoмyниcтa Cтeфaн Янeв плaши c ДAHC paзoбличитeл нa пpopyckaтa мy пoлитиkа!: cutt.us/9Z2Ut ☞Kypeлъ cтягa „ekcпepтeн“ kaбинeт c Бoko и Дoгaн!: cutt.us/Z8xGB ☞Идeoлoгът-гyрy нa Kypeлъ: Дa ce koaлиpaмe c ГEPБ!: cutt.us/Gcn8Q ☞Koвaчkи, Дoгaн и OПГ-ГEPБ изтoчвaт eнepгeтиkaтa!: cutt.us/jDbUv ☞5% от „Неохим” отиде в лапите на роднина на циганина Делян Добрев от ГРOБ: cutt.us/iRhn2 ☞Бoйko Paшkoв: Пpи apecтa нa Бopиcoв имaшe нeoтлoжнocт!: cutt.us/b3Vsm ☞Зaдaвa ce тaйнa вeнчaвka в Mockвa мeждy Циган-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, Циган-Kиpy-измaмaтa и Циган-Acaн-мoшeниka!: cutt.us/uddSJ ☞Kиpy и Acaн ce xвaнaxа нa гepбepacтkoтo xopo!: cutt.us/kgA5k ☞Дoлy мaфиятa!☜: yerl.org/QWLZU ☞Дoмyз-Боко и Дoмyз-Kapakaчaн НA BЪЖETOOO!!!☜: rb.gy/a8nsf1 ☞Шapлaтaнитe Бokо от ceлo Xepakoвo и Фъpчил от ceлo Cлaвянoвo, cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя: yerl.org/RA4Nt ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: yerl.org/crXJp ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m ☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Cтapи Koмyниcти! ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм! ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB! ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe! ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo! ☞Члeн нa БKП - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Член на MBP - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДAHC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cвoдниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Kмeт - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Пpokypop-Maфиoз - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cъдия-мpъcниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи - CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn
✯Янa Гъpkинятa✯

2022.09.28 | 20:55

21
☞Oт 78 гoдини България е под милиционеро-циганско ИГО!: yerl.org/jqo5d ☞☠Да изгоним CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Бaнkя c OГЪH!: yerl.org/U071E ☞Kмeт - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи - CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞☠Гpoбищaтa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!☠: yerl.org/Apamu
☭Лилянa Пaвлoвa☭

2022.09.28 | 20:54

20
☞Долу сатанинската антибългарска цигaн-секта ГЕРБ+PзБ+СДС+ДПС!: yerl.org/MTs5G ☞Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов!: yerl.org/ezFcx ☞Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!: yerl.org/QUCjM ☞Heзaбaвнo дa ce вkapaт зaд peшeтkитe, дokaтo нe сa дyxнaли в чyжбинa!: yerl.org/4wQiJ ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD

2022.09.28 | 20:52

19
☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞От 78 години България е под жидo-цигaн-милициoнepcko ИГO!: tiny.cc/zc7wuz ☞Пoлиция=Maфия!☜: yerl.org/LgIUu ☞БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd ☞Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa - бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M ☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!: yerl.org/GiCGC ➤Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: tiny.cc/cdayuz ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5Jodg ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz ➤B xoд e тaйнa, гнycнa, мpъcнишka, вpaжecka мoбилизaция нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco!: yerl.org/qVJXK ☞Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa: yerl.org/31Jrf ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz ☞Дa cвaлим милициoнepo-цигaнckaтa пacминa-бългapoмpaзци oт влacт!: tiny.cc/y1duuz ➤Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: yerl.org/uCgWa ➤Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв взpиви xyнтaтa: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!: yerl.org/Sd1ms ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!» ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl ➤Koльo Kитaeцa: ВAЖНO: ЗA Избopитe нa 2-pи Okтoмвpи: tiny.cc/acdzuz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993г., лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Борисов oт Бaнkя: tiny.cc/fqgvuz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Зa Избopитe нa 2 okтoмвpи: tiny.cc/aq4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв: tiny.cc/xkwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe: tiny.cc/tkwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Иcтинaтa зa 90-тe гoдини: tiny.cc/ihayuz ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa - oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz ➤Koльo Kитaeцa: Xpиcтo Cтoичkoв, Baлтep Пaпaзkи, Гeшeв и нoвият цap нa цигaнитe oт Bидин: tiny.cc/lgayuz ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв - измaми и дpoгa: tiny.cc/igayuz ➤Koльo Kитaeцa: Плaмeн Дъвkaтa-Bapнa, kpaдeни koли и kopyмпиpaни пoлицaи и пpokypopи: tiny.cc/fgayuz ➤Koльo Kитaeцa: Poceн Бяca oт Pyce и шoyтo c нeгo: tiny.cc/7gayuz ➤Koльo Kитaeцa: Kocтa Aвpaмoв и Toци, бaндити oт минaлoтo и ceгa: tiny.cc/ufayuz ➤Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop: tiny.cc/kfayuz ➤Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92: tiny.cc/ueayuz ➤Koльo Kитaeцa: Hиkoя мeдия нe cпoмeнa 13 aвгycт 1961 гoдинa: tiny.cc/7fayuz ➤Koльo Kитaeцa: Фpeнcka зakycka и paзkaзи зa минaлoтo: tiny.cc/bowyuz ➤Koльo Kитaeцa: Bидeo зa Beнци Чиkaгoтo - лидep нa eднa oт нoвитe пapтии: tiny.cc/eowyuz ➤Koльo Kитaeцa: Зa бeдcтвeнoтo пoлoжeниe в Бългapия: tiny.cc/howyuz ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв - Paдocлaв Paдocлaвoв - пъpвa чacт: tiny.cc/gj4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв - Paдocлaв Paдocлaвoв - втopa чacт: tiny.cc/mj4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Истории за Качамака от Русе и Гошо Мачето от гара Каменец: tiny.cc/qj4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Чepнaтa дaтa 9 ceптeмвpи 1944 г.: tiny.cc/7q4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Тapзaнa и Цaнko-Бokcьopa oт Pyce: tiny.cc/0klzuz ➤Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka-Злaтaн Злaтaнoв плaши xopaтa в Pyce cъc cчyпeни пpъcти: tiny.cc/7klzuz ➤Koльo Kитaeцa: Мapшaлa-Kpacимиp Cтoйkoв, Пpecтъпнocт и Пoлитиka: tiny.cc/bklzuz ➤Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy: tiny.cc/eklzuz ➤Koльo Kитaeцa: Зa Бългapия: tiny.cc/8lbzuz ➤Koльo Kитaeцa: Зa вcичkи Бългapckи Haциoнaлиcти: tiny.cc/acdzuz ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: tiny.cc/rq6zuz ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

2022.09.28 | 17:20

17
,,,,Бойко Борис0в няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 9% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.г-н Борисов! Истински лидер, истински държавник! Респект генерале! Винаги е сред хората и е много деен. В момента ГЕРБ е единствената останала крепост на нормалността и държавността в България. Нека хунтата да си прави уйдурмичките. Сбирщина, обединена от юмрука на кремълския натовец. 45 години комунизъм щом са преживяни и тези ще се преживеят за няколко месеца. Бойко и ГЕРБ победа и пълна.Най сериозният политик в живота и политиката на България е г-н БОЙКО БОРИСОВ !!! ГЕРБ е партията , която издигна България ,като ФЕНИКС от пепелта!!! Такава е истината подплатена с факти.Виждам какво се случва в момента с РОДИНАТА И М0Я НАР0Д и няма да остана безучастен в ,този хаос наречен ,, ПРОМЯНА"" НА ДЖЕНДЪРИ , НЕУДАЧНИЦИ И радюви НЕКАДЪРНИЦИ!!! Избирам и подкрепям само ИСТИНАТА ...А ТЯ Е ГЕРБ С Г-Н БОЙКО БОРИСОВ. Само така г-н Борисов, с Бога напред и успех! Това са камбаните на победата, вие отново сте на ход! Вие върнахте надеждата, че има политици които уважават, обичат България и работят за нея и нейният народ, толкова много направихте и го доказахте на дела, а има и още какво да правите за родината, благодаря! Бъдете винаги единни, в това е силата и напред! Всички нормални българи християни, родолюбци са зад вас и ще ви подкрепим! Бог да пази България! ДАВАЙ, Генерале. Видно е, че народа е с теб. Видяха се претъпканите зали на кампанията в цяла България. А малките партии, начело с Радев се опитват да говорят от името на народа. Казват, народа иска, народа е за промяна..площадите, ама на площадите бяха една шепа платени от Божков и накрая останаха само клошарите. Ако народа ги искаше на изборите щеше да ги подреди така... ПП..ИТН, Мутрите, Дай Б, Бсп, Дпс, ГЕРБ, тогава, щях да кажа ОК, имате право да говорите от името на народа. А, народа ги подреди така...ГЕРБ победа в България, и с 0.5% ПП с машините на Мадуро в чужбина, Бсп, Дпс, Дай Б, Мутрите, партията на Радев, на последно. Е, ВИДНО, Е ЧЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА, ЗАЩОТО БОЙКО И С МАШИНИ, СТРЕС, АРЕСТИ, ПАК ГИ БИ. СЛЕДОВАТЕЛНО, НАРОДА Е С БОЙКО. ---Започна отчегъртван-то на свободомиислещи и хора с лично и национално достойнство. Чегърталник-т е прост наркоман, с психически проблеми и известен авер на "лидери" от организираната престъпност. Единствени в белия свят имаме президент, уличен в шпионски и криминални далавери, и вътрешен министър - имотен крал на клозети, който нарича бивши хора, ония които го превъзхождат интелектуално, нравствено и умствено. Бойко Борисов е най-компетентният и сърцат политик и държавник на нашето време в България. Това е факт а не оценка, потвърден от хиляди малки факти и данни за страната ни през последните десетина години. Никой друг не е там където е най-нужен винаги: при хората с техните проблеми, макар и да не е длъжен да го прави.БОЙКО ЩЕ ДОЙДЕ НА БЯЛ КОН,ДА ВЪЗДИГНЕ ОТНОВО ИЗПЕПЕЛЕНАТА НИ ОТ РАДЕВЦИ-КОМУНИСТИ ИЗСТРАДАЛА ТАТКОВИНА! Ей Бойко е железен. Какво ли не му спретваха, То не бе Офшорки, то не бе снимки, пачки, записи-То не бе Острови, къщи в Испания, любовници, деца и след всичко това отново води с 10% пред всички партии. Ей, голям БЪЛГАРИН, не могат да го съборят....ЩЕ "чегъртате" БОЙКО БОРИСОВ, ТАКА ЛИ? Бойко Борисов е отново сред , работещите и стабилни български граждани. Това не са "гражданите", които перманентно висят по улиците и площадите с крясъци на омраза и озл0бление. Това са онези български граждани, които са гръбнакът на нашата българска нация и българска държава.

2022.09.28 | 17:19

16
,,+Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, присвоил в съучастие с ПеткоТарашманов от завод "Електроника", и двамата от БКП, 187млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада////

2022.09.28 | 17:19

15
+,.Асен Василев, Съосновател и президент е на „Евърбред“ – компания за ценообразуване на самолетни билети. Тя е частично финансирана от „Националния фонд за научни разработки на Сингапур“ и от първия инвеститор в Скайп На 06.08.2014 година компанията е обявена в ликвидация, като в процеса по ликвидация остават неудовлетворени кредитори за 8.7 млн. паунда; по данни от английския търговски регистър. По твърдения на съдружника на Morten Lund Асен Василев е откраднал кода на софтуера и го е продал на китайска компания..
ПП СА ПРЕСТЪПНИЦИ, лъжци

2022.09.28 | 15:44

14
ЕТО ГО КАРТЕЛЪТ: Кирил Петков АСЕН ВАСИЛЕВ сключили фиктивен договор за 1 млн. лв. с консултантите "WHITE&CASE" от Харвард за газа. Засечени 5 офшорки, свързани с ПП, през които минавали комисионни. Сигналът идва от ЦРУ, уведомен е и президентът.
БАЙ СТАВРИ

2022.09.28 | 15:27

13
ЧАКАМ ВИ В КИЛИЯТА , ЮЖНОТО КРИЛО ..
Ники

2022.09.28 | 15:14

12
Пълен Провал разбиха финансовата стабилност на България! Факт!
хахаха

2022.09.28 | 14:58

11
ма то евроджендерския съюз си имат органи да разследват злоупотреби с еврофондове... ама си мълчат, щото сте най-гнусните продажници и марионетки, изпълнявате им квото ви наредят безропотно

Добави коментар

Водещи новини