РИК във Велико Търново започна масови смени на членове на секционни комисии

  • 17 септември 2022 13:49

  • 1720
  • 1
РИК във Велико Търново започна масови смени на членове на секционни комисии
© Булфото (архив)

Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново започна масови смени на членове на секционни комисии.

По предложения на политическите партии вече са сменени 120 от членовете на секционните комисии, което прави подмяна на 4 на сто от състава в средата на предизборната кампания.

Председателят на Районната избирателна комисия във Велико Търново Николай Илиев заяви пред „Хоризонт“, че някои от членовете на изборните състави се отказват, но са установени и не малко случаи едни и същи хора да са подадени едновременно от няколко политически формации.

На изборите през ноември миналата година в областта бяха направени рекордните 21% смени на членове на изборни комисии.  

РИК взе решения за поправка на фактически грешки в имената на над 200 членове на секционни комисии, а това по думите на Илиев се дължи на допуснатите грешки в комуникацията между партиите и общините при подаването на имената и личните данни на хората.   

На този етап в РИК няма сигнали за сериозни нарушения в предизборната кампания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1720 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD

2022.09.17 | 13:56

1
☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО!: tiny.cc/sy9zuz ☞Дoлy мaфиятa!: tiny.cc/dmazuz ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/pmazuz ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт пo миpeн път, чpeз избopи, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5JOdg ☞Mяcтoтo нa Изeдницитe-фeoдaли и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи е в зaтвopa, a нe в пapлaмeнтa!: tiny.cc/6mazuz ☞Не е важно народа как ще гласува, а кой и как ще брои гласовете. ☞Власт се взема с ОРЪЖИЕ и се задържа с писалка. ☞Дали ще гласуваш или не, изборите винаги са нагласени! ☞Трябва БОЙКОТ на изборите! ☞Никой не трябва да ходи до урните! ☞Всеки гласувал за тая система на милиционеро-бaндитски геноцид е биологичен отпадък! ☞За ДC-цигaн-милиционерската ХУНТА от котилото на АБпФК не е важно кой за кого е гласувал, а колко процента е общият брой гласували. ☞За да е легитимна властта им гласувалите трябва да са над педесет процента от имащите право на глас. ☞Гласувайки ти ПРИЗНАВАШ за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от цигaн-милиционерското котило!☞: tiny.cc/wewyuz ☞He нa глacyвaнe, a HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!☜☞: tiny.cc/w1duuz ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/imazuz ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

Добави коментар

Водещи новини