Какво откриха в задържаните за купуване на гласове в Дупница?

  • 16 септември 2022 09:07

  • 3170
  • 5
Какво откриха в задържаните за купуване на гласове в Дупница?
© Novini.bg/Canva

Първи арести за купуване на гласове. В сряда следобед полицаите в Кюстендил получават оперативна информация.

„За две лица от Дупница, които организират предлагането или даването на имотна облага на трети лица с цел същите да упражнят правото си на избирателен глас в полза на определена политическа партия на предстоящите избори“, обяви старши комисар Светослав Григоров, директор на ОДМВР-Кюстендил.

Имало и втори задържан за купуване на гласове в Дупница

Следва и полицейска акция, като двамата мъже са задържани на бензиностанция. Направен им е и обиск, открити са списъци с лични данни на жители на Дупница и номер на конкретна избирателна секция.

Единият от арестуваните е 45-годишният Методи, с прякор Пльофи, разказва баща му Йордан Коцев. Самият той разбрал за случилото се след като полицаите закарали сина му в дома им, за да претърсят и него.

По думите на баща му Пльофи никога не се е занимавал с купуването на гласове. 

Повечето от хората в махалата не желаят да застанат пред камера, а и казват, че не познават задържания Методи.

Двамата задържани в Дупница са първите арестувани за купуване на гласове за предстоящите избори на 2 октомври. Служебният вътрешен министър заяви, че през следващите дни очаква още успешно реализирани полицейски акции.

„По всички места се следят хора, за които има данни че са участвали в такива практики или могат да се включат и да участват. По наши указания се засили оперативната работа още преди месец по всички линии, специални разузнавателни средства и агентура“, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Радина Лазарова
3170 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бай Гошо

2022.09.16 | 10:03

1
Защо не казвате коя е партията? Киро ли ви нареди да мълчите??
Ядосан

2022.09.16 | 10:31

5
Какъв Киро бе прост ГЕРБ-аджиьо! Тъпака Боко раздава пари наляво и надясно, дано се върне на влас ама няма-отива в пандиза!
г-н Демерджиев

2022.09.16 | 10:28

3
Ти откъде знаеш колко са раздадени??

2022.09.16 | 10:14

2
Гн Дерменжиев до сега са раздадени нат 50 милиона.А вие казвате само за двама души.Продадохте изборите на дпс и герб.Няма даве оставим.
ОТ ДУПНИЦА

2022.09.16 | 10:31

4
ГАЛЕВА РАЗДАВА ПАРИ ТАМ ..

Добави коментар

Водещи новини