Антикорупционното законодателство скара жестоко Екатерина Захариева и Надежда Йорданова

  • 15 септември 2022 17:55

  • 4858
  • 11
Антикорупционното законодателство скара жестоко Екатерина Захариева и Надежда Йорданова
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Антикорупционната функция трябва да бъде изведена самостоятелно от КПКОНПИ. Времето не стигна на правителството, за да успее да прокара нужните промени в правосъдието. Това заяви бившият министър на правосъдието и кандидат за депутат от от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ много ясно е заявявала, че този орган не трябва да бъде политическа бухалка в ръцете на властта, която и да е тя. Трябва да има достатъчно гаранции срещу злоупотребата с правомощия“, подчерта тя. По думите ѝ трябва да бъда разделени антикорупционните функции от конфискацията на незаконно придобито имущество в КПКОНПИ. Тя посочи, обаче, че има и някои от предложенията на служебният правосъден министър Зарков, които будят недоумение.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на я попита дали с направените предложения така трябва да изглежда антикорупционният орган. По думите ѝ е имало абсурдните предложения. Според нея, това което сме видели е единствено закриването на два органа на специализираното правосъдие.

Зарков: Европейската прокуратура вече функционира в България

„Това, което видяхме в борбата с корупцията бе закриването на два органа на специализираното правосъдие. Първо трябва да се реши принципният въпрос, а след това кой трябва да се назначи. Г-н Рашков бе флагманът и ако не бе назначен се разпадаше коалицията. Където и да отидем, нашите симпатизанти настояват да се разследва какво се случи в енергетиката през последните месеци“, обясни представителката на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„За 12 години видяхме какво се направи в съдебната система и какво бе усещането за корупция. Корупцията в България е голям проблем. Затова трябва да се борим с този проблем“, отговори ѝ Йорданова.

„За тези месеци на промяната ние изпаднахме от списъка на най-развитите държави“, репликира я Захариева.

„Ние внесохме закон за разследването на главния прокурор и наследниците му и сме отворени за дебат. Комисията за реформата не се свика нито веднъж. Едно е да си говорим, друго е да седнем и да свършим нещо“, каза още Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

„В Прокуратурата е необходима сериозна и реална реформа. ДБ е предложила промени. Има механизми този, който не си изпълнява служебните задължения да бъде сменен. Заедно с моя екип разработихме механизми за контрол на главния прокурор. Сред предложенията е да се носи отговорност за отказите от започване на разследване. Крайно време е да спре законодателството на парче“, разясни Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

Захариева ѝ отговори, че има възможност да се направят изменения във Венецианската комисия.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в много често променят решенията си дали да подкрепят нещо по темата за съдебната реформа. Срещнахме голяма съпротива от тях“, оплака се Йорданова.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заяви, че това е станало, защото е имало противоречие с Конституцията. „Каквото и да беше предложено, то не беше съществено, а на парче и за да се назначи конкретен човек. Това не е съдебна реформа. Това бе извиване на ръце на другите коалиционни партньори, за да се прикрива това, което се върши. Г-н Рашков трябваше да действа като бухалка и това сега се разследва“.

„Ние най-сетне в България трябва да имаме един закон за всички, който да е безпристрастен. За да се случи това трябва в Прокуратурата да имаме безпристрастни и професионални контролни органи. Колкото и да са трудни промените, те трябва да се направят. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обаче продължават да стъпват с тихи стъпки около личността на главния прокурор“, подчерта Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

„За година и половина се свърши работа, близо до нулата. Трябва да се назначат хора, които реално да се борят с корупцията. Те не откриха дори процедурата за избор на нови членове на ВСС“, атакува я Захариева.

Въпреки противоречията и Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. декларираха, че биха подкрепили законодателни промени за реална съдебна реформа. Йорданова поясни, че вече са подготвили такива.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4858 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Обективен

2022.09.15 | 20:14

7
Ей,Ристьо,Ристьо,още сперма може да поеме тая уста на секретарката.
PaulaFox

2022.09.15 | 23:49

11
ama nema , ne e na vlast
Еми...

2022.09.15 | 19:24

2
жената на хотела от Алепу и кypвенцето на плювналиев ли виждам на снимката вляво с нови, по-модерни цайси?

2022.09.15 | 20:16

8
От писане днес заработи ли 10 ст.Със здраве да си ги харчиш.
георгиева

2022.09.15 | 19:55

6
Не би виждаме ку....о на ристьо бойкикев и разсилната на криминалния олигарх прокопиев

2022.09.15 | 19:54

5
Захариева тази стара мъс… неможе да стигне Йорданова и малкият и пръст.

2022.09.15 | 19:35

4
Това сте ти и сестра ти
:--

2022.09.15 | 19:32

3
Еми,,,,, Виждаш Майка си току ще се прибрала от магистралата!!!
миииииии

2022.09.15 | 18:24

1
Само,,бля,бля,бля!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини