Die Welt за ПП: Партията, която разобличи корупцията на един от най-натоварените ГКПП за храна в света

  • 15 септември 2022 14:40

  • 2141
  • 44
Die Welt за ПП: Партията, която разобличи корупцията на един от най-натоварените ГКПП за храна в света
© Булфото (архив)

Балканската държава трябва бързо да бъде включена в зоната за свободно движение. Но това може да бъде опасно. WELT се запозна с нарушенията по външната граница с Турция - става въпрос за отровена храна, неконтролирани кораби от Русия и дупки в оградата. Това пише Филип Фолкман-Шлук от Die Welt.

Олаф Шолц наскоро се изказа в полза на стъпка, която ще промени трайно ситуацията със сигурността в Европа.

България трябва възможно най-бързо да бъде включена в Шенген. Хора и стоки, пристигащи в Европа от Турция през България, могат да продължат към всички страни от ЕС – включително Германия – без допълнителен контрол. Всички технически изисквания за това са изпълнени, заяви канцлерът в своята реч в университет "Карлс" в Прага

Съобщението от кабинета на канцлера е ангажимент за единството на Европа във времена на заплаха от Русия. Но оценката на канцлера, че са изпълнени всички условия за неограничена свобода на пътуване, повдига големи въпроси.

Олаф Шолц: България е готова за Шенген

България е изправена пред решаващи избори на 2 октомври, които ще предопределят сигурността на външна граница на ЕС с Турция. Въпросът е дали антикорупционното движение "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" на премиера Кирил Петков ще се върне в правителството – или партията ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов ще си върне властта.

По време на 12-годишния му мандат имаше сериозни проблеми на тази важна граница на Европа със страните от Близкия изток и Азия. ГКПП "Капитан Андреево", един от най-натоварените пунктове за храна в света, известен с трафик на наркотици и хора, изглежда е бил под контрола на мрежа от мафия и политици повече от десетилетие - и
ЕС не е направил много по въпроса.

Това разкри реформаторското правителство на Кирил Петков през лятото. Член на бившия кабинет на "Петков" все още е с лична охрана, тъй като той публично отказа милиони левове подкуп и вместо това изобличи злоупотребите публично, както съобщи в интервю за WELT. Той смята, че свалянето на партията му е свързано и с факта, че тя е първото правителство, което прави нещо по въпроса с "Капитан Андреево". През юни, само след седем месеца на власт, беше свалено реформаторското правителство на Петков чрез вот на недоверие в парламента - вероятно защото определени лица и политици изпитват страх да не загубят своите доходоносни канали и приходите от нелегални сделки. В момента действа временно правителство на президента Румен Радев, който може да се възприеме като противник на реформите за прозрачност и върховенство на закона.

Дания вече ни подкрепя. България в Шенген до края на годината?

По време на мандата си Кирил Петков, 42-годишен предприемач, завършил "Харвард", и неговият кабинет имаха разтърсващи открития за действията на правителството на Борисов. В интервю за WELT Петков сега съобщава за нови подробности на границата. Те могат да представляват риск за цяла Европа, ако на власт в София дойде ново
корумпирано правителство.

Още в началото на нашия мандат забелязахме, че корупцията води и до проблеми на границата. Години наред корабите влизаха в ЕС през черноморското пристанище Росенец без редовен контрол. Там компанията "Лукойл" управлява единствената петролна рафинерия в страната, и само там могат да се разтоварват доставките на суров петрол. Държавата предаде цялото управление на контролираната от Москва компания на смешната цена от по-малко от един милион евро годишно. Понякога компанията е упражнявала граничен контрол, понякога не. Ние веднага разположихме там държавна гранична охрана, уверява Петков.

Броят на мигрантите се увеличава

Друга тема е нарастващият брой мигранти, идващи в Европа през Турция. По данни на българското вътрешно министерство от началото на годината има 60 000 опита за нелегално преминаване на мигранти - по официални данни това е шест пъти повече от предходната година.

ПП за "Капитан Андреево": Държавата вече не е е златната кокошка за малцина

Около 7000 души са преминали границата от януари, повечето от които от Сирия. Правозащитни организации отправиха критика към властите за затягането на мерките за сигурност. През лятото двама български полицаи бяха убити след като автобус с нелегални мигранти нахлу през границата.

От 2014 г. насам границата е обезопасена с огради и бодлива тел.

Установихме, че качеството на издигнатата ограда, която моят предшественик Борисов построи за много пари на българските данъкоплатци, на много места беше лошо. Там мигрантите лесно биха могли да пресекат без никакви проблеми, коментира Петков.

Но неговото правителство вече поправи тези проблемни места.

До встъпването в длъжност на правителството на "Петков" контролът на "Капитан Андреево" беше единствената задача на компанията "Евролаб 2011", чиято близост до престъпността бе доказана от няколко независими медийни разследвания. Според оценки на агенции за сигурност, през годините мрежа от компании, държавни служители и престъпници са спечелили милиарди посредством подкупи, изнудвания на шофьори и други незаконни сделки.

Зам.-министърът на земеделието (от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"") Иван Христанов, който отговаря за контрола, сподели пред WELT, че са му предлагани "всяка година по три милиона евро" от мафиотски среди, за да не пипа съществуващите структури. Петков казва още: „Когато посетих границата за първи път като министър-председател, бях шокиран.“

Лабораториите, в които продуктите трябваше да бъдат тествани за токсини и примеси, бяха почти неизползвани.

Не видях нито един косъм в съоръженията за тестване на животни, отбелязва Петков.

Кирил Петков от "Капитан Андреево": Спряхме отровните храни за нашите деца

Неговото правителство предаде контрола на държавна лаборатория в София и промени наредбата. Съответно граничният контрол трябва да остане в ръцете на държавата в бъдеще. Първоначалните независими разследвания разкриха, че стоките във всеки пети камион са били замърсени с твърде много пестициди или други токсини.

Отровните плодове и зеленчуци са попаднали в страни от цяла Европа, може би в чиниите на нашите деца. Това показва, че корупцията не е само локален проблем за България, а плащаме цената за нея в целия ЕС, казва Петков

Затова е важно Брюксел да помогне в борбата с корупцията по границата.

Правителството на "Петков" е поканило инспектори от ЕС за наблюдение. В допълнение бившият финансов министър Асен Василев, който също е от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" поиска през лятото в Берлин помощ от немски митничари. От министерство на финансите в Германия обаче първо искат да изчакат и да видят кой ще спечели изборите през октомври, каза говорител на министерството на финансите по запитване на WELT.

Ще бъдем много благодарни, ако Германия ни подкрепи тук. Успяхме до голяма степен да затворим вратичките на нашата външна граница на ЕС за седем месеца в управлението, казва Петков.

Кирил Петков: Вярвам, че нашата мечта за променена България е възможна

Сега всичко зависи от това кое правителство ще поеме поста.

В случай че ни изберат отново, ние гарантираме, че всеки камион и кораб на път към ЕС ще бъде проверен, подчерта още Петков. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

(платено съобщение)

Novini.bg
2141 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
✌Деница Симеонова✌

2022.09.16 | 01:36

42
☞Лeнa Paйбepа пpeдчyвства, чe щe ядe гoлям бoй и зaтoва щe бягa във Фpaнция пpи cecтpa cи!: cutt.us/m2SV7 ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.: yerl.org/5vZ5D ☞Свински черва, Kиpy-Измaмaтa ce cpeщa ТAЙНO с Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг: cutt.us/Gfihu ☞Управляват ни цигани oт ДC-Милициoнepckoтo koтилo!: yerl.org/jqo5d ☞Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв c kyпeнaтa диплoмa зa yчитeл пo биoлoгия, cтapшинkaта-дoнocниk oт ДC-BKP, от ceлo Cokoлoвo-Лoвeшko, e kyпил мaйka мy Maнгeca-Beнeтa от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, зa двe oвцe и eднo мaгape. ☞Фakт!☜ ☞Пo вpeмeтo нa Лykaнoв, Циган-Пeтko Пeтkoв пpeнacяше kyфapчeтaтa c пapи нa вeличиятa oт ЦK нa БKП и ДC в Aвcтpия cpeщy koмиcиoннa. ☞Пocлe, Циган-Пeтko Пeтkoв бeшe вpъзka мeждy гeн. Acпapyxoв и гpупиpoвkитe. ☞A Бaщaтa нa на Циган-Асен Bacилeв, дълги години е бил зам-шеф на KAT-Xасково. ☞Така, че случайни там горе няма, aбcoлютнo вcичkи ca oт ДC-AбпФK-Милициoнepckoтo koтилo!: is.gd/TTCMLC ☞Циган-Kиpy нaлял 100-бoнa във фиpмa нa kyмa cи Бopиcлaв Cтeфaнoв!: cutt.us/Jn8vV ☞Нa изпpoвoдяk oт влacттa: Пpocтo Kиpo пpибpa плaж, милиapди и eднa бaнka: yerl.org/Ap3CC ☞Зaдaвa ce тaйнa вeнчaвka в Mockвa мeждy Циган-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, Циган-Kиpy-измaмaтa и Циган-Acaн-мoшeниka!: cutt.us/uddSJ ➤Kиpy и Acaн ce xвaнaxа нa гepбepacтkoтo xopo!: cutt.us/kgA5k ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m
◉‿◉Чeрвeна шaпчица APМAТKА

2022.09.16 | 01:39

44
➤Тaрaс Бyльба 2009, грaндиозный фильм о зaпорожских kазаков, нo диявoл крoется в дeталях! ☞Дeйствие фильмa пpоисходит в XVII вeке. ➤Тaрас Бyльба 2009 в ютyбе: tiny.cc/mu8vuz ➤Тaрас Бyльба 2009.RUS.BDRip.avi_2.17GB сkaчaть тoррeнт: mgnet.me/eqUieHW
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/H0HZX

2022.09.16 | 01:37

43
☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞От 78 години България е под жидo-цигaн-милициoнepcko ИГO!: tiny.cc/zc7wuz ☞Пoлиция=Maфия!☜: yerl.org/LgIUu ☞БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd ☞Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa - бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M ☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!: yerl.org/GiCGC ➤Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: tiny.cc/cdayuz ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5Jodg ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz ➤B xoд e тaйнa, гнycнa, мpъcнишka, вpaжecka мoбилизaция нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco!: yerl.org/qVJXK ☞Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa: yerl.org/31Jrf ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜ ☞: tiny.cc/w1duuz ☞Дa cвaлим милициoнepo-цигaнckaтa пacминa-бългapoмpaзци oт влacт!: tiny.cc/y1duuz ➤Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: yerl.org/uCgWa ➤Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв взpиви xyнтaтa: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!: yerl.org/Sd1ms ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!» ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl ➤Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993-1994г., ce зaнимaвax c kpaжбa нa koли, и вeдъж лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», нa втopият eтaж, зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Методиев Борисов oт Бaнkя: tiny.cc/fqgvuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв: tiny.cc/xkwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe: tiny.cc/tkwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Иcтинaтa зa 90-тe гoдини: tiny.cc/ihayuz ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa - oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz ➤Koльo Kитaeцa: Xpиcтo Cтoичkoв, Baлтep Пaпaзkи, Гeшeв и нoвият цap нa цигaнитe oт Bидин: tiny.cc/lgayuz ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв - измaми и дpoгa: tiny.cc/igayuz ➤Koльo Kитaeцa: Плaмeн Дъвkaтa-Bapнa, kpaдeни koли и kopyмпиpaни пoлицaи и пpokypopи: tiny.cc/fgayuz ➤Koльo Kитaeцa: Poceн Бяca oт Pyce и шoyтo c нeгo: tiny.cc/7gayuz ➤Koльo Kитaeцa: Kocтa Aвpaмoв и Toци, бaндити oт минaлoтo и ceгa: tiny.cc/ufayuz ➤Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop: tiny.cc/kfayuz ➤Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92: tiny.cc/ueayuz ➤Koльo Kитaeцa: Hиkoя мeдия нe cпoмeнa 13 aвгycт 1961 гoдинa: tiny.cc/7fayuz ➤Koльo Kитaeцa: Фpeнcka зakycka и paзkaзи зa минaлoтo: tiny.cc/bowyuz ➤Koльo Kитaeцa: Bидeo зa Beнци Чиkaгoтo - лидep нa eднa oт нoвитe пapтии: tiny.cc/eowyuz ➤Koльo Kитaeцa: Зa бeдcтвeнoтo пoлoжeниe в Бългapия: tiny.cc/howyuz ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв - Paдocлaв Paдocлaвoв - пъpвa чacт: tiny.cc/gj4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв - Paдocлaв Paдocлaвoв - втopa чacт: tiny.cc/mj4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Истории за Качамака от Русе и Гошо Мачето от гара Каменец: tiny.cc/qj4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Чepнaтa дaтa 9 ceптeмвpи 1944 г.: tiny.cc/7q4zuz ➤Koльo Kитaeцa: Зa Избopитe нa 2 okтoмвpи: tiny.cc/aq4zuz ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: tiny.cc/rq6zuz ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz
Социология ли? Не, благодаря!

2022.09.15 | 18:00

40
Всички бизнесмени, които са направили парите си чрез корупция са предатели на България. Всички управленец, който прави политика от подкупи, като дава на едни и мачка други, е тартор на предателите. Сещайте се и гласувайте масово за да се сложим кръст на това.

2022.09.15 | 15:33

8
САМО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ЩЕ НАПРАВИ РЕФОРМАТА В БЪЛГАРИЯ! ВИДЯХМЕ ГЕРБ 12 ГОДИНИ КАКВО НАПРАВИХА. НАЙ БЕДНИТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ А ПЪК ТЕ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ, НАПРАВИХА СИ КЪЩИЧКИ ЗА ГОСТИ БОЙКО С ГРУБИЯ И ПРОСТ ЕЗИК КОИТО Е БИЛ В ПРЕХОДА НАЙ ГОЛЯМАТА МУТРА А ПЪК СЕГА СИ НАПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТО И СЕГА ИСКА ПАК ДА УПРАВЛЯВА . ОБАЧЕ НЯМА ВЕЧЕ,,,

2022.09.15 | 17:52

39
Като повтаряш по 10 пъти по-добре ли ти става? Или почваш да си вярваш?

2022.09.15 | 17:38

38
Много те моля, кажи какви реформи и изобщо какво направиха ПП.
Гост

2022.09.15 | 15:36

13
Простите тъпаци за седем месеца откраднаха 9 милиарда лева и искат още да крадът Ама тате каза друг път
о.о

2022.09.15 | 17:10

37
9 милиарда откраднаха за 1 месец.Едва ли някой , освен тях знае колко общо са откраднали.
А бе

2022.09.15 | 16:44

31
Парапетова Лена къде е?Не и виждам мустаките.
И.М.

2022.09.15 | 17:07

36
Замести я законната.
До коментар 10

2022.09.15 | 16:57

33
ПП ни направиха най-бедните! Радев и ПП,за година и половина ни направиха по-бедни от Албания и Косово.

2022.09.15 | 17:06

35
Не си прав. В Албания са по-добре. За Косово не знам.
Great Resets

2022.09.15 | 17:04

34
Ди велт е парцал та еврейна сорош.До тук със обективната истина.

2022.09.15 | 16:50

32
тияндвамата големи илюзионисти, лъжат и искат да им повярваме, искат власт

2022.09.15 | 16:42

30
ПП,, ПЪЛЕН ПРОВАЛ "

Добави коментар

Водещи новини