“Демократична България” иска оставката на енергийния министър

  • 09 септември 2022 16:08

  • 842
  • 8
“Демократична България” иска оставката на енергийния министър
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

“Демократична България” иска незабавното отстраняване на служебния министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския, съобщават от коалицията. 

“Поводът е пълният провал в управлението на газовата криза, опита България отново да се постави в зависимост от “Газпром” и режима на Путин, чрез подновяване на преговорите и отказа на вече договорените 6 танкера с втечнен газ”, уточняват от ДБ.

“В интервю, публикувано в “Капитал”, Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския признава следното: “Има политическо решение в Русия "Газпром" да не работи с нас”. “Демократична България” винаги е твърдяла, че неизпълнението от страна на “Газпром” на договора за доставка на газ за България е политически мотивирано. Непрекъснато изтъкваме факта, че “Газпром” е геополитическо оръжие на Путин, с което се опитва да шантажира Европа заради позицията ѝ за войната в Украйна”, посочват от политическата сила.

Енергийният министър се надява на доставки от "Газпром", не каза ще откриваме ли сметка в рубли

“Поведението на служебното правителство и в частност на енергийния министър е унижение за България. То противоречи на националния интерес и още веднъж показва зависимостите на служебния кабинет от Русия. Резултата от опитите да бъде върнат “Газпром” в списъка с доставчици на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на влияние в момент, в който страната ни трябва да бъде още по-силен и категоричен защитник на евроатлантическите ценности”, се казва в прессъобщението.

“Демократична България” продължава да настоява правителството спешно да изработи план за компенсиране на домакинствата и бизнеса, като строго се таргетират според степента на претърпени преки вреди за бизнеса и ясен критерий за енергийна бедност за домакинствата. Да се създадат ясни стимули за преминаване към друг вид гориво, там където е възможно с цел допълнително намаляване на зависимостта ни от природния газ. “Демократична България” смята, че служебното правителство трябва да се фокусира върху спешно завършване на газовата връзка с Гърция. Правителството е длъжно в името на българските граждани да предприеме действия по реална диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон”, подчертават от ДБ.

 

Константин Тодоров
842 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.09.09 | 21:21

8
Накрая, на тия ще им уври тиквата, заеби.
асдаа

2022.09.09 | 18:54

7
ДБ (Деб-или България) нищо и от никого не могат да искат. Че те вече са вън от политиката, правителството и не трябва да са там. Няма място за държавни предатели.

2022.09.09 | 17:08

1
Браво на ДБ!
Мая

2022.09.09 | 18:40

6
ДБ са деца на комуняги-днес имат празник

2022.09.09 | 17:27

4
популизъм.

2022.09.09 | 17:22

3
Я ходи да спиш със майка си бе
Еми...

2022.09.09 | 17:54

5
Оставката на това просто животно, както и на целия гълъбарник от некадърници беше поискана още на втория ден от управлението им. За жалост тези, които я поискахме - се оказахме съвсем прави. Останалите, свиквайте, по-прости сте и е добре да слушате по-умните от вас.

2022.09.09 | 17:21

2
Защото ДБ като бяха на власт с коалицията такива ги надробиха с газа, че сега няма оправия с години.

Добави коментар

Водещи новини