Горанов: Не е добра идея да се вдигат данъците

  • 31 август 2022 13:38

  • 25765
  • 0
Горанов: Не е добра идея да се вдигат данъците
© Булфото (архив)

„С актуализацията на Годишния закон за бюджета за тази година Министерският съвет и министърът на финансите трябваше да покажат, както изисква Законът за публичните финанси, какво се предлага в актуализацията за 2022 г. и какво носи то като последици в следващите две-три години”.  

Това коментира Владислав Горанов от ГЕРБ, бивш министър на финансите, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Финансистът коментира, че догодина дефицитът ще достигне 7 на сто от БВП и винаги, когато държавната сметка е на дефицит, се налага теглене на нов външен дълг, а също и че когато свърши ликвидността, политиката не помага.

Кузман Илиев: България се е запътила към дългова пропаст

„В момента, в който с лека ръка решиш, че можеш да удвоиш за две-три години пенсиите и да увеличиш възнагражденията в бюджетната сфера със сериозни размери, и в същото време да предлагаш компенсации за бизнеса, няма сметка в света, която да може да издържи. Всъщност, това което представи финансовото министерство, е това, което ни очаква следващата година. Ще минат години, докато успеем да се вместим в разумна фискална рамка. Със сигурност не е добра идея да се вдигат данъците и никой не го предлага.”

Радина Лазарова
25765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини