Александър Томов: Иде незапомнена от 25 г. криза

  • 31 август 2022 11:45

  • 1629
  • 2
© Novini.bg

Вчера бяха изнесени данни в каква голяма криза се намират българските финанси и българската икономика. Предстои криза, незапомнена от 25 г. Това каза пред журналисти в Централната избирателна комисия след тегленето на жребия за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за вота на 2 октомври лидерът на "Българска социалдемократическа партия – Евролевица" Александър Томов, предаде репортер на Novini.bg.

Големият въпрос е как да се преодолее тази криза, как да се спре инфлацията, която вероятно ще се качи над 20%. Ние си поставяме като задача да спрем тази криза, защото разполагаме с икономически екип от най-големите български макроикономисти. Това ще бъде голямата битка, всичко останало е малозначимо, заяви Томов.

Говори се само за газ, но аз директно искам да кажа – в последните 12 г., при управлението на ГЕРБ, страната изостана, най-бедната и най-корумпираната в Европа е. В последната година драматично неспособни хора допуснаха огромна инфлация, два пъти над европейската, и объркаха бюджета на страната. Това ни притеснява, посочи лидерът на "Българска социалдемократическа партия – Евролевица".

Нашата мисия е да въведем нова икономическа политика, която да повиши ролята на държавата до бързо излизане от кризата, каза още Александър Томов.

Ето кои са номерата на партиите и коалициите в бюлетината

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1629 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.31 | 15:06

2
Дъртото Лупи не пукна ли вече?

2022.08.31 | 14:43

1
Томов.Ти данеси свършил откраднатото та си се разплакал,невярвам но знае ли се .

Добави коментар

Водещи новини