ЦИК регистрира „Демократична България“ за участие в изборите

  • 17 август 2022 14:53

  • 363
  • 1
ЦИК регистрира „Демократична България“ за участие в изборите
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

С единодушно гласуване „за“ членовете на Централната избирателна комисия регистририраха за участие в парламентарните избори на 2 октомври коалиция „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, съобщават от пресцентъра на партията.

Тя ще бъде записана в изборните бюлетини под името „Демокрантична България“-Обединение („Да, България“, „Демократи за силна България“, „Зелено движение“).

Антоанета Цонева разкри стратегията на ДБ за изборите

Решението на ЦИК е с номер 1291-НС и бе взето в 14,20 ч. на 17.8.2022 г. ЦИК отчете, че от ДБ са предадени необходимите документи в 19 позиции за трите формации в коалицията и че са били изпълнени всички законови изисквания и решения на комисията.

7900 граждани са подкрепили с подписи на хартия, а 188 – с квалифицирани електронни подписи, регистрацията на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ за изборите. Законовият минимум е 2500 подписа.

"Демократична България" се регистрира сама в ЦИК, чакат ПП до 27 август

На 31 август ще стане ясно под кой номер в бюлетината ще се яви „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. Тогава ЦИК трябва чрез жребий да определи поредните номера на участниците в изборите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
За криминал най-важен имунитет

2022.08.17 | 17:07

1
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

Добави коментар

Водещи новини